Chinese kip-taugésalade

      Reacties uitgeschakeld voor Chinese kip-taugésalade

 

Chinese kip-taugésalade

Recept categorie Salades
Keuken: Chinese keuken
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 175 g taugé
  • 350-400 g kippeborstfilets
  • 1 flinke eetlepels lichte sojasaus
  • 2 eetlepels verse gehakte bieslook
  • 1 eetlepel witte azijn
  • 1 dessertlepel suiker
  • 1 eetlepel zoete ketjap
  • heel klein beetje knoflook uit de knijper
  • 1 eetlepel notenolie
  • 1 theelepel sesamolie
  • zout
  • witte peper uit de molen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Dompel de taugé even in kokend water en laat hem meteen in een vergiet weer uitlekken en afkoelen.
  2. Verwijder de achtergebleven groene velletjes.
  3. Wrijf het kippevlees aan alle kanten in met de lichte sojasaus en leg het in een stoommandje boven een pan kokend water.
  4. Laat het goed gaar stomen.
  5. Neem het uit het mandje en laat het eerst afkoelen voor u het in dunne plakken snijdt.
  6. Vermeng de rest van de ingrediënten voor de saus en doe er naar smaak zout en peper bij.
  7. Rangschik de plakjes kip op een schaal, leg de taugé in een bergje in het midden en schenk er de saus over.

Tips / Opmerkingen

Tip:

Als u er de tijd voor heeft, maak de saus dan een dag van tevoren; de smaken zullen zich dan beter vermengen.