Chinese kip-taugésalade

      Reacties uitgeschakeld voor Chinese kip-taugésalade

 

Chinese kip-taugésalade

Recept printen
Recept categorie: met gevogelte/ met kip/ Salades
Land van herkomst: China
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 175 g taugé
  • 350-400 g kip
  • 1 flinke eetlepels sojasaus (lichte )
  • 2 eetlepels bieslook (verse gehakte )
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 dessertlepel suiker
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • heel klein beetje knoflook ( uit de knijper)
  • 1 eetlepel notenolie
  • 1 theelepel sesamolie
  • zout
  • peper ( uit de molen)

Hoe maak ik het klaar:

  • Dompel de taugé even in kokend water en laat hem meteen in een vergiet weer uitlekken en afkoelen.
  • Verwijder de achtergebleven groene velletjes.
  • Wrijf het kippevlees aan alle kanten in met de lichte sojasaus en leg het in een stoommandje boven een pan kokend water.
  • Laat het goed gaar stomen.
  • Neem het uit het mandje en laat het eerst afkoelen voor u het in dunne plakken snijdt.
  • Vermeng de rest van de ingrediënten voor de saus en doe er naar smaak zout en peper bij.
  • Rangschik de plakjes kip op een schaal, leg de taugé in een bergje in het midden en schenk er de saus over.

Tips / Opmerking

Tip:

Als u er de tijd voor heeft, maak de saus dan een dag van tevoren; de smaken zullen zich dan beter vermengen.