Chinese kippensoep 4

      Reacties uitgeschakeld voor Chinese kippensoep 4

 

Print

Chinese kippensoep 4

Categorie Soepen
Keuken Chinese keuken
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 250 g kipfilet
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 1 eetlepel zeer fijngesnipperde ui
  • 1 eetlepel zeer fijngehakte selderij
  • 1 eetlepel soja
  • peper & zout
  • 1 dunne prei
  • 1 ui
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1 ei
  • 1 eetlepel melk of water
  • 1 eetlepel olie
  • 50 g mihoen
  • 1 eetlepel zeer fijngehakte peterselie
  • flinke mespunt ve-tsin

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de kipfilets.
  • Doe de boter in een pan en voeg sherry, ui, selderij,½ theelepel soja, peper, zout en 8 eetlepels water toe.
  • Breng het water aan de kook, leg de kipfilets in de pan en laat het vlees in 15-20 minuten gaar worden.
  • Maak intussen de prei en de ui schoon, was ze en snijd ze in stukken.
  • Maak deze in de vijzel of met een mixer zo fijn mogelijk.
  • Doe de bouillontabletten in een soeppan, giet daar 1 liter kokend
  • water op en voeg de fijngemaakte prei en ui toe.
  • Snijd het vlees in kleine stukken en doe het met kookvocht in de soeppan.
  • Breng ¾ l water aan de kook en doe hier de mihoen in.
  • Schakel de warmtebron direct uit.
  • Klop het ei los met melk of water en wat zout.
  • Verhit de olie en bak hierin van het ei een omelet.
  • Giet de mihoen in een vergiet, overspoel deze met koud water en doe ze in de soeppan.
  • Snijd de omelet in heel smalle repen, doe deze met ve-tsin en peterselie in de soep.
  • Laat de soep nog een keer opkoken, proef en voeg naar smaak soja, peper of zout toe.