Chinese kippensoep 6

      Reacties uitgeschakeld voor Chinese kippensoep 6

 

Chinese kippensoep 6

Recept categorie Soepen
Keuken: Aziatische Keuken, Chinese keuken
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 200 g kip
  • l bouillon
  • 50 g mihoen
  • 1 prei
  • 1 witte ui
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel soja
  • snufje ve-tsin
  • 1 ei
  • selderij

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de kip in 2 l water en bewaar, na verwijdering van de kip, de bouillon.
  2. Voeg, als u de bouillon niet krachtig genoeg vindt, een bouillonblokje toe.
  3. Week de mihoen en wat water na deze eerst in kleine stukjes te hebben gebroken.
  4. Snijd de kip, ui en prei fijn.
  5. Breng de bouillon aan de kook en voeg er de fijngesneden ingrediënten aan toe.
  6. Laat de soep ± 10 minuten zachtjes stoven.
  7. Voeg de mihoen, zout, soja en ve-tsin toe.
  8. Klop het ei, bak een omelet en snijd die in zeer dunne reepjes.

Tips / Opmerkingen

Dien de kippensoep op met sliertjes ei en fijngeknipte selderij.