Chinese krabbetjes met atjar-salade

      Reacties uitgeschakeld voor Chinese krabbetjes met atjar-salade

Chinese krabbetjes met atjar-salade

Recept categorie Barbeque, Gerecht met vlees, Varkensvlees
Keuken: Chinese keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kg gemarineerde Chinese krabbetjes (toko) of varkensribbetjes
  • 1 grote bak verse atjar tjampoer toko
  • 200 gr witte rijst
  • 4 eieren
  • 1 dunne prei
  • 3 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel nasi-kruiden
  • 2 eetlepels ketjap
  • sambal
  • 100 gr gezouten vliespinda's
  • 4 banaanbladeren of dubbele stukken aluminiumfolie
  • 1/2 komkommer
  • 50 gr taugé
  • pittige kroepoek

Hoe maak ik het klaar?

  1. Ontsteek de barbecue 3-4 1/2 uur voor het bereiden, zodat de kolen gloeiendheet kunnen worden.

  2. Kook de rijst in ruim kokend water 8 minuten, giet af en doe de rijst terug in de pan.
  3. Kook de eieren 8 minuten, laat ze schrikken en pel ze.
  4. Snijd de prei in ringen en fruit die in wat olie.
  5. Pers de knoflook erboven uit en roer de kruiden erbij.
  6. Schep de rijst erbij en laat die al omscheppend kort bakken.
  7. Breng op smaak met wat ketjap, voeg eventueel wat sambal toe en schep de pinda's erdoor.

  8. Druk 1/8 deel van de rijst in een kommetje, leg daarop een ei en dek dit met nog 1/8 deel van de rijst af. Druk het geheel aan en stort het op een bananenblad of stuk

  9. aluminiumfolie. Vouw de pakketjes dicht en leg ze op het rooster van de barbecue.
  10. Keer de krabbetjes regelmatig, bestrijk ze met de marinade en rooster ze in 15 minuten gaar, niet te dicht bij de kooltjes om verbranden te voorkomen.

  11. Vermeng de verse atjar in een slaschaal met de gesneden komkommer en de taugé.

Tips / Opmerkingen

Krabbetjes worden meestal voorgekookt verkocht, zodat u de bereidingstijd kunt verkorten en de kans op bederf wordt beperkt. Serveer met kroepoek.