Chinese rijstsalade

      Reacties uitgeschakeld voor Chinese rijstsalade

Chinese rijstsalade

Recept categorie Gerecht met rijst, Salades
Keuken: Chinese keuken
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 kom rijst
  • 100 gr ham
  • 1 kleine prei
  • 1 grote ui
  • 1 kleine rode paprika
  • 3 hardgekookte eieren
  • 1 bosje radijs
  • 1 eetlepel boter

Voor de saus:

  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 eetlepel olie
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel fijngehakte gember
  • 1 theelepel Chinese poeder
  • zout
  • 1 theelepel kerrie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (doorgaans 8 minuten koken, 15 minuten laten staan) en laat de rijst afkoelen.

  2. Snijd de ham in blokjes, de prei in ringetjes en de paprika in reepjes.
  3. Snipper de ui.
  4. Verhit de boter in een pan en fruit de ham, prei, en paprika hierin tot ze gaar zijn.

  5. Meng alle ingrediënten voor de saus en schep er de rijst en de gare groenten door.

  6. Hak de eieren en de radijsjes fijn en voeg ze aan de rijstsalade toe.
  7. Houd 1 ei en wat radijsjes achter voor de garnering.
  8. Laat de salade minstens 1 uur trekken.