Chinese speklapjes

      Reacties uitgeschakeld voor Chinese speklapjes

 

Chinese speklapjes

Dit gerecht heeft wat voorbereiding nodig
Recept categorie Gerecht met vlees, Slowcooker
Keuken: Chinese keuken
Porties 4
Auteur Mimskeuken.nl

Wat gaat er in?

  • 3 eetlepels oestersaus
  • 3 eetlepels donkere sojasaus
  • 2 eetlepels zoete sojasaus
  • 3 theelepels zoete chilisaus
  • 600 gram speklapjes
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 1.25 dl gekookt water
  • 1/2 theelepel laos conimex
  • 4 flinke tenen knoflook geplet

Ook nodig:

  • Slowcoocker

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng 1 eetlepel oestersaus, 1 eetlepel van beide sojasausen en 1 theelepel chilisaus in een kom.
  2. Snij de speklapjes in reepjes van ong. 1 cm breed en doe deze in het mengsel.
  3. Laat minstens 1 uur marineren op kamertemperatuur.
  4. Bak de spekjes uit in een koekenpan.
  5. Haal het spek eruit als het bruin en knapperig is en doe het in de slowcooker.
  6. Meng de rest van de oestersaus en sojasauzen, de honing, de galangawortel, knoflook en het water, roer goed door tot de honing is opgelost.
  7. Giet dit over de spekjes heen. 4-5 uur op laag.

Tips / Opmerkingen

Serveer met bv rijst en lente-ui.