Chinese sperziebonensoep
Porties 4
Wat gaat er in?
Hoe maak ik het klaar?
-
Haal de boontjes af en breek ze in stukjes.
-
Schrap de worteltjes en snijd ze in schuine plakjes.
-
Snijd de kalkoen in dunne reepjes.
-
Snijd de bosui in ringetjes.
-
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Verwarm de olie in een ruime soeppan.
-
Voeg de sperziebonen en de wortel toe en fruit deze tot ze glazig zijn.
-
Bak de kalkoenreepjes 2 minuten al omscheppend mee.
-
Schenk de hete bouillon erbij en breng alles aan de kook.
-
Laat de soep 7 minuten zachtjes koken tot de sperziebonen beetgaar zijn.
-
Schep de mie erdoor en warm goed door.
-
Breng de soep op smaak met een mespunt vijfkruidenpoeder en wat peper en zout.
-
Garneer de soep met de bosui.