Chinese tomatensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Recept printen
Recept categorie: Soepen
Land van herkomst: China
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 100 g magere spekreepjes
  • 1 fles Maggi basis voor tomatensoep à 255 ml
  • 80 g snelkookrijst
  • 150 g sperziebonen (schoongemaakt en gebroken)
  • 100 g taugé

Materialen:

  • soeppan

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur.
  • Voeg de spekreepjes toe en bak ze 5 minuten mee.
  • Schenk de basis voor tomatensoep erbij en voeg de op de fles aangegeven hoeveelheid water toe.
  • Breng de soep aan de kook.
  • Schep de rijst erdoor en kook de soep 10 minuten op een laag vuur.
  • Voeg de sperziebonen toe en kook ze 5 minuten mee.
  • Schep de taugé door de soep en breng alles aan de kook.
  • Neem de pan van het vuur en laat de soep 5 minuten met de deksel op de pan staan.

Tips / Opmerking

Lekker met een stukje stokbrood.