Chinese tomatensoep 5
Porties 4
Wat gaat er in?
- 1 l tomatensap
- 1 l water
- 1 pond half om half gehakt
- ½ kopje ongekookte rijst
- 1 groot blikje tomatenpuree
- 1 pakje kruiden voor tomatensoep
- 1 theelepel djahé
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel azijn
- flinke scheut curry
- flinke scheut ketjap manis
Hoe maak ik het klaar?
-
Bak het gehakt rul.
-
Doe tomatensap en water in een soeppan en breng net niet aan de kook.
-
Voeg kruiden voor tomatensoep, djahé, djinten, knoflookpoeder en tomatenpuree toe.
-
Voeg gehakt toe (bakvet verwijderen).
-
Roer goed door elkaar.
-
Voeg ongekookte rijst toe.
-
Laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
-
Voeg suiker en azijn toe.
-
Proef of de soep niet te zoet is.
-
Voeg dan evt. azijn toe.
-
Als de soep iets te zuur is, voeg dan suiker toe.
-
Als laatste de curry en ketjap toevoegen.
Tips / Opmerkingen
Heerlijk met pistoletjes met roomboter en kaas!