Chinese tomatensoep 5

      Reacties uitgeschakeld voor Chinese tomatensoep 5

 

Print

Chinese tomatensoep 5

Categorie Soepen
Keuken Aziatische Keuken, Chinese keuken
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 l tomatensap
  • 1 l water
  • 1 pond half om half gehakt
  • ½ kopje ongekookte rijst
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 1 pakje kruiden voor tomatensoep
  • 1 theelepel djahé
  • 1 theelepel djinten
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel azijn
  • flinke scheut curry
  • flinke scheut ketjap manis

Hoe maak ik het klaar:

  • Bak het gehakt rul.
  • Doe tomatensap en water in een soeppan en breng net niet aan de kook.
  • Voeg kruiden voor tomatensoep, djahé, djinten, knoflookpoeder en tomatenpuree toe.
  • Voeg gehakt toe (bakvet verwijderen).
  • Roer goed door elkaar.
  • Voeg ongekookte rijst toe.
  • Laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg suiker en azijn toe.
  • Proef of de soep niet te zoet is.
  • Voeg dan evt. azijn toe.
  • Als de soep iets te zuur is, voeg dan suiker toe.
  • Als laatste de curry en ketjap toevoegen.

Tips / Opmerkingen

Heerlijk met pistoletjes met roomboter en kaas!