Chinese tomatensoep 5

      Reacties uitgeschakeld voor Chinese tomatensoep 5

 

Chinese tomatensoep 5

Recept categorie Soepen
Keuken: Aziatische Keuken, Chinese keuken
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 l tomatensap
  • 1 l water
  • 1 pond half om half gehakt
  • ½ kopje ongekookte rijst
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 1 pakje kruiden voor tomatensoep
  • 1 theelepel djahé
  • 1 theelepel djinten
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel azijn
  • flinke scheut curry
  • flinke scheut ketjap manis

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bak het gehakt rul.
  2. Doe tomatensap en water in een soeppan en breng net niet aan de kook.
  3. Voeg kruiden voor tomatensoep, djahé, djinten, knoflookpoeder en tomatenpuree toe.
  4. Voeg gehakt toe (bakvet verwijderen).
  5. Roer goed door elkaar.
  6. Voeg ongekookte rijst toe.
  7. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
  8. Voeg suiker en azijn toe.
  9. Proef of de soep niet te zoet is.
  10. Voeg dan evt. azijn toe.
  11. Als de soep iets te zuur is, voeg dan suiker toe.
  12. Als laatste de curry en ketjap toevoegen.

Tips / Opmerkingen

Heerlijk met pistoletjes met roomboter en kaas!