Chinese tomatensoep met taugé en noedels

      Reacties uitgeschakeld voor Chinese tomatensoep met taugé en noedels
Helaas heeft dit gerecht nog geen foto
Print

Chinese tomatensoep met taugé en noedels

Categorie Soepen
Keuken Chinese keuken
Keyword Vegetarisch
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 150 gram geraspte wortel
  • 1 bakje (200 gram) taugé
  • 2 pakjes (0.5 liter) gezeefde tomaten
  • Conimex Woksaus Sweet en Sour
  • Conimex Wok Olie
  • 4 eieren
  • 2 kruidenbouillon tabletten
  • ½ pak (125 gram) Conimex Wok Noedels

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de eieren in ruim kokend water in ca. 8 minuten hard. 
  • Laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze.
  • Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de geraspte wortel 1 minuut.
  • Voeg de gezeefde tomaten, ¾ l koud water en de bouillontabletten toe, breng de soep aan de kook, even roeren en laat ca. 5 minuten op een laag vuur zachtjes koken. 
  • Verkruimel de woknoedels boven de soep en kook de noedels in ca. 2 minuten gaar.
  • Breng de soep op smaak met de woksaus (ca. 8 eetlepels) en roer de taugé erdoor en leg de eieren erin.
  • Schep de soep in diepe kommen.

Tips / Opmerkingen

Serveertip: Zet Conimex Lange Plakken, Gebakken Uitjes en fijngeknipte bieslook op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.
Variatietip: Gebruik in plaats van geraspte wortel soepgroenten. Garneer met krokante mihoen of noedels: verhit een ruime laag olie in een diepe wok en frituur 100 g mihoen of woknoedels in 4 porties in enkele seconden krokant. Leg de krokante mihoen of noedels op de soep.