Chocolade truffels

      Reacties uitgeschakeld voor Chocolade truffels

Chocolade truffels

Print
Categorie: Chocolade
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 20 cl room
  • 1 eetlepel vloeibaar vanille extract
  • 400 g zwarte chocolade
  • 75 g boter
  • 200 g cacaopoeder
  • 1 eetlepel cognac

Bereidingswijze

Eerst maken we het beslag :

  • Breng room en vanille aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat 250g chocolade erin smelten.
  • Meng en laat afkoelen.
  • Meng er met een spatel voorzichtig de boter, de cacao en de cognac door.
  • Laat 12 uur rusten op een koele plaats.
  • Neem nu met een koffielepel telkens wat truffelbeslag en rol het met je handen tot een bolletje. Laat de bolletjes gedurende 3 uur hard worden in de koelkast.

De omhulling :

  • Laat 150g chocolade op een laag vuur smelten.
  • Doe de cacao in een diep bord. Dompel elke truffel in de chocolade.
  • Schud de truffel af en rol vervolgens in de cacao. Laat 1 uur rusten op een koele plaats.

Tips / Opmerkingen

In plaats van cognac kan je ook whisky of rum gebruiken. Voor de afwerking kan je in plaats van cacaopoeder ook kokosnoot, fijne chocoladeschilfers of zelfs bloemsuiker gebruiken.