Truffe au Chocolate

      Geen reacties op Truffe au Chocolate

 

Truffe au Chocolate

Chocolade-truffeltaart

Recept categorie Chocolade, Taart
Porties 10
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 4 eieren
  • 100 gr basterdsuiker
  • 50 gr maizena
  • 50 gr cacaopoeder
  • 4 eetlepels rum of Grand Marnier
  • 1/2 dl warme suikerstroop
  • 6 dl slagroom
  • 425 gr pure chocolade in stukjes
  • chocolade hulstblaadjes ***

extra nodig:

  • bakblik van 30 x 30 cm, met bakpapier bekleed
  • taartring ca 23 cm doorsnede

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 225 èC. Eieren met suiker au bain-marie kloppen tot mengsel als
  2. breed lint van lepel afloopt. Ma‹zena en cacao boven kom zeven en door eimengsel spatelen. Op
  3. bakblik scheppen en gladstrijken. In oven 6-8 minuten bakken tot deegbodem stevig aanvoelt.
  4. Laten afkoelen. Met taartring cirkel uit deegbodem steken en in ring laten zitten (resterend deeg
  5. wordt niet gebruikt). Rum met suikerstroop mengen en bodem hiermee bestrijken. Slagroom
  6. halfstijf kloppen. Chocolade** au bain-marie laten smelten. Chocolade met garde door slagroom
  7. kloppen. Mengsel op bodem in taartring schenken en bovenkant glad strijken. Taart in koelkast ñ
  8. 3 uur laten afkoelen en stevig laten worden. Taartring verwijderen en taart royaal garneren met
  9. chocolade hulstblaadjes.
  10. * Suikerstroopje: 75 gr suiker met 1/2 dl water zachtjes aan de kook brengen en ñ 1 minuut
  11. zachtjes laten doorkoken. Goed roeren.
  12. ** Chocolade kan ook in de magnetron gesmolten worden. Breek chocolade boven
  13. magnetronbestendige kom in stukjes. Chocolade onafgedekt 2 1/2 minuut op 700
  14. Watt laten smelten.
  15. Chocolade hulstblaadjes
  16. Melk, pure en/of witte chocolade au bain-marie smelten. Iets laten afkoelen, maar voordat
  17. chocolade weer stijf wordt met kwastje op hulstblaadjes strijken. Chocolade even laten harden en
  18. dan hulstblaadjes voorzichtig verwijderen.