Truffe au Chocolate

      Geen reacties op Truffe au Chocolate

 

Truffe au Chocolate

Chocolade-truffeltaart
Recept printen
Recept categorie: Chocolade/ Taart
Porties: 10
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 4 ei
  • 100 gr basterdsuiker
  • 50 gr maizena
  • 50 gr cacaopoeder
  • 4 eetlepels rum (of Grand Marnier)
  • 1/2 dl warme suikerstroop
  • 6 dl slagroom
  • 425 gr chocola (in stukjes)
  • chocola (***)

extra nodig:

  • bakblik (van 30 x 30 cm, met bakpapier bekleed )
  • taartring (ca 23 cm doorsnede)

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven voorverwarmen op 225 èC. Eieren met suiker au bain-marie kloppen tot mengsel als
  • breed lint van lepel afloopt. Ma‹zena en cacao boven kom zeven en door eimengsel spatelen. Op
  • bakblik scheppen en gladstrijken. In oven 6-8 minuten bakken tot deegbodem stevig aanvoelt.
  • Laten afkoelen. Met taartring cirkel uit deegbodem steken en in ring laten zitten (resterend deeg
  • wordt niet gebruikt). Rum met suikerstroop mengen en bodem hiermee bestrijken. Slagroom
  • halfstijf kloppen. Chocolade** au bain-marie laten smelten. Chocolade met garde door slagroom
  • kloppen. Mengsel op bodem in taartring schenken en bovenkant glad strijken. Taart in koelkast ñ
  • 3 uur laten afkoelen en stevig laten worden. Taartring verwijderen en taart royaal garneren met
  • chocolade hulstblaadjes.
  • * Suikerstroopje: 75 gr suiker met 1/2 dl water zachtjes aan de kook brengen en ñ 1 minuut
  • zachtjes laten doorkoken. Goed roeren.
  • ** Chocolade kan ook in de magnetron gesmolten worden. Breek chocolade boven
  • magnetronbestendige kom in stukjes. Chocolade onafgedekt 2 1/2 minuut op 700
  • Watt laten smelten.
  • Chocolade hulstblaadjes
  • Melk, pure en/of witte chocolade au bain-marie smelten. Iets laten afkoelen, maar voordat
  • chocolade weer stijf wordt met kwastje op hulstblaadjes strijken. Chocolade even laten harden en
  • dan hulstblaadjes voorzichtig verwijderen.