Chocoladecake

      Geen reacties op Chocoladecake

 

Chocoladecake


Recept categorie Cake, Chocolade, Nagerecht
Porties 8
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 60 gr extra bittere chocolade
  • 1 theelepel oploskoffie
  • 200 gr bloem
  • 30 gr cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • zout
  • 120 gr zachte boter
  • 250 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 2 grote eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 bekertje zure room

voor chocoladeganache

  • 80 gr bittere chocolade
  • 0,6 dl slagroom
  • 1 eetlepel zachte boter

voor vanillesaus ca ñ 3/4 liter

  • 1/4 liter melk
  • 1/4 liter slagroom
  • 120 gr suiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 10 gr maizena

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 160 èC. Chocolade in stukjes hakken en met oploskoffie in pan
  2. doen. 2 dl kokend water erover schenken en (op laag vuur) chocolade laten smelten. Bloem met
  3. cacao, bakpoeder en 1 theelepel zout zeven. Boter met mixer romig kloppen. Al kloppende
  4. basterd-en vanillesuiker toevoegen.
  5. Eieren ‚‚n voor ‚‚n erdoor kloppen. Achtereenvolgens erdoor roeren: helft van bloemmengsel,
  6. zure room, rest van bloemmengsel en gesmolten chocolademengsel. Al kloppende goed mengen.
  7. In beboterde en met cacaopoeder bestoven ronde bakvorm scheppen. In midden van oven cake in
  8. ñ 1 1/2 uur gaar bakken.
  9. In vorm iets laten afkoelen. Op rooster storten en verder laten afkoelen.
  10. chocolade in stukjes hakken. Stukjes met room in pan doen en op laag vuur

Ganache:

  1. chocolade laten smelten. Met boter tot gladde massa roeren.

Voor vanillesaus:

  1. melk (2 eetlepels achterhouden) en room met opengesneden vanillestokje

  2. en suiker aan de kook brengen.
    Dooiers en eieren loskloppen. 
  3. 2 Eetlepels melk en ma‹zena toevoegen.

  4. Al roerend deel van hete melk bij eimengsel schenken en mengsel terugschenken in pan. Al
  5. roerende ñ minuten zachtjes laten koken.
    Zeven en laten afkoelen.
    Op elk bord punt cake zetten.
  6. Ganache erover en vanillesaus eromheen schenken.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.