Chocoladecakejes

      Geen reacties op Chocoladecakejes

 

Chocoladecakejes

Chocoladecakejes

Print Pin
Categorie: Cake, Chocolade
porties: 16 kleine chocoladecakjes
Auteur: Miele.nl

ingrediënten

  • 75 gram pure chocolade
  • 100 gram olie
  • 100 gram suiker
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 2 eieren
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • Neutrale olie om in te vetten

Apparaat

  • Stoomoven

Bereidingswijze

  • Smelt de chocoladestukjes in de stoomoven - 6 minuten op 95 °C - of smelt ze au bain-marie.
  • Roer ondertussen de suiker, vanillemerg, olie en eieren los, totdat de suiker is opgelost.
  • Voeg het bakmeel en de gesmolten chocolade toe en spatel alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Vet de vormpjes in met olie en bekleed met huishoudfolie.
  • Vul ze met het beslag en plaats ze in de stoomoven.
  • Stoom ze 25 minuten op 100 °C.
  • Laat de cakejes afkoelen in de vormpjes.
  • U kunt ze eenvoudig uit de vormpjes halen door aan het folie te trekken.

Tips / Opmerkingen

ekker met lobbig geslagen room en verse aardbeien of frambozen of een crème van mascarpone en lime curd.