Chocoladecakejes

      Geen reacties op Chocoladecakejes

 

Chocoladecakejes

Recept categorie Cake, Chocolade
Porties 16 kleine chocoladecakjes
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 75 gram pure chocolade
  • 100 gram olie
  • 100 gram suiker
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 2 eieren
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • Neutrale olie om in te vetten

Apparaat

  • Stoomoven

Hoe maak ik het klaar?

  1. Smelt de chocoladestukjes in de stoomoven - 6 minuten op 95 °C - of smelt ze au bain-marie.
  2. Roer ondertussen de suiker, vanillemerg, olie en eieren los, totdat de suiker is opgelost.
  3. Voeg het bakmeel en de gesmolten chocolade toe en spatel alle ingrediënten goed door elkaar.
  4. Vet de vormpjes in met olie en bekleed met huishoudfolie.
  5. Vul ze met het beslag en plaats ze in de stoomoven.
  6. Stoom ze 25 minuten op 100 °C.
  7. Laat de cakejes afkoelen in de vormpjes.
  8. U kunt ze eenvoudig uit de vormpjes halen door aan het folie te trekken.

Tips / Opmerkingen

ekker met lobbig geslagen room en verse aardbeien of frambozen of een crème van mascarpone en lime curd.