Chocoladefondue met een vleugje sinaasappel

      Reacties uitgeschakeld voor Chocoladefondue met een vleugje sinaasappel

Chocoladefondue met een vleugje sinaasappel

Recept categorie Dessert, Gerecht met fruit
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 sinaasappel
  • 200 ml slagroom
  • 250 gram extra pure chocolade (of extra bittere)
  • 3 eetlepels sinaasappellikeur (eventueel, slijter)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Sinaasappel schoonboenen en met dunschiller 2 brede repen van schil trekken. 

  2. Helft van vrucht uitpersen. 

  3. In fonduepan of steelpan met dikke bodem slagroom, sinaasappelsap en -schil zachtjes verwarmen. 

  4. Chocolade erboven in stukjes breken en op heel laag vuur (of au bain marie) al roerend in warme sinaasappelroom laten smelten. 

  5. Sinaasappelschil verwijderen en likeur erdoor roeren. 

  6. Chocoladefondue eventueel overdoen in speciaal (voorverwarmd) fonduesetje en op rechaud op tafel zetten.

  7. Om te dippen: - partjes sinaasappel (zonder vliesjes) - stukjes banaan (met citroensap besprenkeld) - abrikozen (vers of gedroogd) - blokjes ananas (vers of uit blik) - partjes mango - physalis (Kaapse goudbessen) - bitterkoekjes of cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes) - fijne koekjes zoals botertongen of krakelingen - met slagroom gevulde soesjes - stukjes kokosmakroon.