Chocoladepasta

      Geen reacties op Chocoladepasta
Chocoladepasta

Chocoladepasta

Recept printen Pin
Recept categorie: Broodbeleg
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 150 gram chocola
  • 50 gram nougat ( met noten)
  • 1-2 eetlepels oploskoffie
  • 20 gram slagroom

Hoe maak ik het klaar:

  • Hak de chocolade in stukjes.
  • Snijd de nougat in stukjes.
  • Doe de chocolade en de nougat in een 0,6 l stoomovenpannetje en dek het af met aluminiumfolie.
  • Zet het pannetje in de stoomoven en laat de chocolade smelten.
  • Of doe de chocolade in een kom en houd hem boven een pan met kokend water tot de chocolade gesmolten is.
  • Stand: Stomen Temperatuur: 85°C Duur: ca. 10 minuten
  • Roer de chocolade glad.
  • Roer de oploskoffie door de room en breng het in een pan op de kookplaat aan de kook. Laat het roommengsel kort doorkoken.
  • Roer de hete room met een garde door de vloeibare chocolade tot het goed gemengd is en laat het afkoelen.
  • Doe de pasta in de pot en laat hem minstens 3 uur in de koelkast opstijven.

Tips / Opmerking

In plaats van oploskoffie kunt u ook de geraspte schil van een sinaasappel of wat kaneelpoeder toevoegen. Varieer ook eens met een andere soort chocolade