Chocoladepotje met speculaaskruiden

      Geen reacties op Chocoladepotje met speculaaskruiden

Chocoladepotje met speculaaskruiden

Recept categorie: Cake, Chocolade, Gebak
Extra info Sinterklaas
Porties 4 personen
Auteur: Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 125 gram pure chocolade in stukjes
  • 100 gram boter
  • 3 eieren
  • 50 gram suiker
  • 60 gram bloem
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • Poedersuiker
  • 4 ovenschaaltjes ingevet en bestoven met bloem

Apparaat

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op HeteLucht Plus 180 °C .
  2. Smelt de boter en de chocolade in de stoomoven - 3 á 4 minuten op 95 °C - of au bain-marie.
  3. Klop de eieren met de suiker schuimig.
  4. Spatel de bloem, de speculaaskruiden en een snufje zout door het eimengsel.
  5. Schep nu het chocolademengsel luchtig door het beslag.
  6. Giet dit in de schaaltjes of kopjes en bak 12 á 15 minuten in het midden van de oven.
  7. De buitenkant wordt stevig, maar het binnenste blijft zacht.
  8. Bestrooi met de poedersuiker.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een pittige espresso en een koffielikeurtje.