Chocoladepotje met speculaaskruiden

      Geen reacties op Chocoladepotje met speculaaskruiden
Chocoladepotje met speculaaskruiden

Chocoladepotje met speculaaskruiden

Recept printen Pin
Recept categorie: Cake/ Chocolade/ Gebak
Dieët / Speciale gelegenheid: Sinterklaas
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 125 gram chocola (in stukjes)
  • 100 gram boter
  • 3 ei
  • 50 gram suiker
  • 60 gram bloem
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • Poedersuiker
  • 4 ovenschaaltjes (ingevet en bestoven met bloem)

Apparaat

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op HeteLucht Plus 180 °C .
  • Smelt de boter en de chocolade in de stoomoven - 3 á 4 minuten op 95 °C - of au bain-marie.
  • Klop de eieren met de suiker schuimig.
  • Spatel de bloem, de speculaaskruiden en een snufje zout door het eimengsel.
  • Schep nu het chocolademengsel luchtig door het beslag.
  • Giet dit in de schaaltjes of kopjes en bak 12 á 15 minuten in het midden van de oven.
  • De buitenkant wordt stevig, maar het binnenste blijft zacht.
  • Bestrooi met de poedersuiker.

Tips / Opmerking

Lekker met een pittige espresso en een koffielikeurtje.