Chocoladepudding

      Geen reacties op Chocoladepudding

 

Chocoladepudding

Recept categorie Chocolade, Nagerecht
Extra info Kerst
Porties 8 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 175 gram bloem
  • 40 gram cacao
  • 2 vanillestokjes
  • 175 gram suiker
  • 175 gram zachte boter
  • 60 ml volle yoghurt
  • 3 eieren plus een extra eigeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 50 gram fijngesneden gekonfijte kersen

Voor de saus:

  • 125 gram melk chocolade
  • 125 gram pure chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 75 gram stroop pannenkoekenstroop
  • 4 theelepels amandelextract
  • Gekonfijte kersen rood en groen, als garnering

Extra benodigdheden:

  • Pudding vorm van kunststof met deksel of tupperware vorm
  • de vorm moet groot genoeg zijn, 1.5 liter, want de pudding gaat rijzen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Vet de vorm goed in met boter, ook de binnenkant van de deksel.
  2. Bloem en cacao in de keukenmachine en even kort laten draaien.
  3. Voeg nu alle andere ingrediënten toe, behalve de kersen, totdat alles goed gemengd is. Spatel nu de kersen erdoorheen.
  4. Doe met een spatel het beslag in de vorm. Het beslag gladstrijken en de deksel op de vorm doen. Wikkel de vorm in huishoudfolie.
  5. Zet de vorm in de stoomoven: 100 °C, 80 minuten. Of in een stoommand boven een pan kokend water, ongeveer 90 minuten.
  6. Laat de chocolade voor de saus au bain-marie smelten, voeg dan de slagroom en de siroop toe en roer met een garde tot een gladde saus.
  7. Haal de folie en deksel van de vorm en stort de pudding op een schaal.
  8. Giet wat van de saus over de pudding en serveer de rest erbij in een sauskommetje.
  9. Garneer de pudding met de gekonfijte rode en groene kersen en bestrooi de borden met wat cacaopoeder.

Bereidingstips

  1. Lekker met een glaasje crème de cacao!