Chocoladepudding

      Geen reacties op Chocoladepudding

 

Chocoladepudding

Chocoladepudding

Print Pin
Categorie: Chocolade, Nagerecht
Keyword: Kerst
porties: 8 personen
Auteur: Miele.nl

ingrediënten

  • 175 gram bloem
  • 40 gram cacao
  • 2 vanillestokjes
  • 175 gram suiker
  • 175 gram zachte boter
  • 60 ml volle yoghurt
  • 3 eieren plus een extra eigeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 50 gram fijngesneden gekonfijte kersen

Voor de saus:

  • 125 gram melk chocolade
  • 125 gram pure chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 75 gram stroop pannenkoekenstroop
  • 4 theelepels amandelextract
  • Gekonfijte kersen rood en groen, als garnering

Extra benodigdheden:

  • Pudding vorm van kunststof met deksel of tupperware vorm
  • de vorm moet groot genoeg zijn, 1.5 liter, want de pudding gaat rijzen

Bereidingswijze

  • Vet de vorm goed in met boter, ook de binnenkant van de deksel.
  • Bloem en cacao in de keukenmachine en even kort laten draaien.
  • Voeg nu alle andere ingrediënten toe, behalve de kersen, totdat alles goed gemengd is. Spatel nu de kersen erdoorheen.
  • Doe met een spatel het beslag in de vorm. Het beslag gladstrijken en de deksel op de vorm doen. Wikkel de vorm in huishoudfolie.
  • Zet de vorm in de stoomoven: 100 °C, 80 minuten. Of in een stoommand boven een pan kokend water, ongeveer 90 minuten.
  • Laat de chocolade voor de saus au bain-marie smelten, voeg dan de slagroom en de siroop toe en roer met een garde tot een gladde saus.
  • Haal de folie en deksel van de vorm en stort de pudding op een schaal.
  • Giet wat van de saus over de pudding en serveer de rest erbij in een sauskommetje.
  • Garneer de pudding met de gekonfijte rode en groene kersen en bestrooi de borden met wat cacaopoeder.

Bereidingstips

  • Lekker met een glaasje crème de cacao!