Chocoladetaart met peer

      Geen reacties op Chocoladetaart met peer

 

Chocoladetaart met peer

Recept printen
Recept categorie: Hartige taart/ met fruit
Porties: 6
Van wie is dit recept: Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

  • 1 rol Tante Fanny Quiche- en taartdeeg
  • 150 g perenjam
  • 200 g chocola (gehakt)
  • 250 ml . slagroom
  • 50 g suiker
  • 50 g roomboter (in kleine stukjes)
  • gedroogde stukjes peer om te garneren
  • chocola
  • 500 g witte bonen

Voor de perenjam

  • 2 peren (conference in blokjes)
  • 200 g rietsuiker
  • 1/2 kaneel
  • gember (stuk van 1/2 cm lang gesnipperd)
  • 1/2 steranijs of 1/4 tl gemalen steranijs

Hoe maak ik het klaar:

  • De oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  • Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm(28 cm).
  • Versterk de rand met het overgebleven deeg.
  • Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
  • Leg bakpapier in de vorm op het deeg en leg hier de gedroogde witte bonen op.
  • Bak de taartbodem onderin de oven op 200° C in 25-30 min. goudbruin.
  • Haal de bonen uit de taartbodem en laat de bodem nog even 8-10 min. droog bakken in de oven tot het mooi gekleurd is.
  • Maak wanneer de taart in de oven bakt de chocolade ganache en de perenjam.

Voor de ganache:

  • Breng de room met de suiker aan de kook.
  • Haal van het vuur en voeg de chocolade toe.
  • Laat 4-5 min. staan en roer de ganache dan glad met een garde.
  • Meng dan de stukjes boter één voor één door de ganache.

Voor de perenjam:

  • Doe alle ingredienten in een middelgrote pan en breng aan de kook.
  • Laat pruttelen tot de peren zacht zijn geworden.
  • Haal het kaneelstokje en de steranijs eruit.
  • Pureer het geheel en laat afkoelen.
  • Giet 150 ml van de jam in de afgekoelde bodem.
  • Laat dit even kort (10-15 min.) opstijven in de koelkast.
  • Giet hierna de ganache over de jam tot net onder de rand van de taart.
  • Als de ganache wat stijver is geworden kun je deze weer even kort verwarmen tot deze mooi vloeibaar is.
  • Plaats in de koelkast en laat 3 uur opstijven.
  • Garneer met gedroogde stukjes peer en chocoladekrullen.