Chocoladetaart zonder bloem

      Reacties uitgeschakeld voor Chocoladetaart zonder bloem

 

Chocoladetaart zonder bloem

De taart kan worden bestreken/versierd met slagroom of chocoladecrème maar ook als dessert bij een bolletje ijs of ovale bol chocolademousse worden geserveerd .

Recept categorie Nagerecht, Taart
Porties 12

Wat gaat er in?

  • 35 gr cacao
  • 150 gr pure chocolade
  • 150 gr zachte boter
  • 4 eieren
  • 250 gr bruine basterdsuiker
  • 100 gr gemalen amandelen
  • cacao om te bestuiven

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 180 0 C.
  2. Bekleed een ronde bakvorm (20 cm) met bakpapier.
  3. Los de cacao op in 5 el heet water.
  4. Smelt de chocolade in de magnetron of boven de stoom van zachtjes kokend water.
  5. Smelt de boter.
  6. Splits de eieren.
  7. Meng de gesmolten chocolade en boter met de cacao-oplossing en roer hier suiker, gemalen amandelen en een voor een de dooiers door.
  8. Klop de eiwitten met een garde of mixer stevig.
  9. Spatel het eiwitschuim in etappes door het chocoladebeslag.
  10. Schep de massa in de vorm en plaats in het midden van de oven.
  11. Bak de chocoladetaart in ongeveer 1 uur gaar.
  12. Laat ongeveer 15 minuten in de vorm uitdampen en keer de taart dan uit de vorm om verder af te koelen.
  13. Bestuif met cacao.

Tips / Opmerkingen

Bron: De Gelderlander, koken met Janny 06-2010