Chocoladetaart zonder bloem

      Reacties uitgeschakeld voor Chocoladetaart zonder bloem

 

Chocoladetaart zonder bloem

De taart kan worden bestreken/versierd met slagroom of chocoladecrème maar ook als dessert bij een bolletje ijs of ovale bol chocolademousse worden geserveerd .
Print
Categorie: Nagerecht, Taart
porties: 12

ingrediënten

  • 35 gr cacao
  • 150 gr pure chocolade
  • 150 gr zachte boter
  • 4 eieren
  • 250 gr bruine basterdsuiker
  • 100 gr gemalen amandelen
  • cacao om te bestuiven

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 0 C.
  • Bekleed een ronde bakvorm (20 cm) met bakpapier.
  • Los de cacao op in 5 el heet water.
  • Smelt de chocolade in de magnetron of boven de stoom van zachtjes kokend water.
  • Smelt de boter.
  • Splits de eieren.
  • Meng de gesmolten chocolade en boter met de cacao-oplossing en roer hier suiker, gemalen amandelen en een voor een de dooiers door.
  • Klop de eiwitten met een garde of mixer stevig.
  • Spatel het eiwitschuim in etappes door het chocoladebeslag.
  • Schep de massa in de vorm en plaats in het midden van de oven.
  • Bak de chocoladetaart in ongeveer 1 uur gaar.
  • Laat ongeveer 15 minuten in de vorm uitdampen en keer de taart dan uit de vorm om verder af te koelen.
  • Bestuif met cacao.

Tips / Opmerkingen

Bron: De Gelderlander, koken met Janny 06-2010