Chorizo broodrondjes

      Geen reacties op Chorizo broodrondjes

 

Chorizo broodrondjes

Lekker als tapas bij een glaasje wijn of sherry.
Print
Categorie: Broodjes, Tapas
Keuken: Italiaanse keuken, Spaanse keuken
Voorbereidingstijd: 20 minuten
porties: 4
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 10 sneetjes bruin brood
  • 150 g chorizo
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakt
  • 1/4 rode paprika fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peterselie

Bereidingswijze

  • Steek uit 10 sneetjes bruin brood met een glas met een doorsnede van ca. 5 cm steeds 2 rondjes.
  • Bestrijk de broodrondjes dun met olijfolie en rooster ze op een bakplaat onder een hete grill in 2-3 minuten goudbruin, keer ze halverwege.
  • Hak of snijd 150 g chorizo heel fijn.
  • Meng de chorizo in een kom met 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1/4 fijngehakte rode paprika en 1 eetlepel olijfolie.
  • Verdeel het chorizomengsel over de broodrondjes en schuif ze ca. 15 cm onder de hete grill.
  • Laat ze in 3-4 minuten knapperig bruin worden.
  • Garneer met een toefje peterselie.
  • Serveer ze warm of koud.