Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker

      Reacties uitgeschakeld voor Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker

 

Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker

Ik blijf altijd nieuwe dingen poberen. Deze ballen zijn heerlijk! Weer eens wat anders. Je moet wel van sterk gekruid eten en natuurlijk van chorizo houden. Ze zijn warm lekker maar ik vond ze koud met wat aioli erover NOG lekkerder. Gemaakt in een 6 liter Crockpot! Je haalt er 8 flinke ballen uit.
Recept categorie Gerecht met vlees, Slowcooker
Keuken: Spaans
Auteur Sandra Kemna

Wat gaat er in?

  • 850 gram rundergehakt
  • 250 gram chorizo broodbeleg 125 gram grof en 125 gram heel klein gesneden
  • 1 grote of 2 kleine uien klein gesnipperd
  • 2 rode uien grof gesnipperd
  • 5 teentjes knoflook geplet en klein gehakt, helft door het gehakt, helft voor de saus
  • 1 blik 400 gram gepelde tomaat (klein gesneden)
  • 150 ml rode Spaanse wijn
  • 2 eetlepels gedroogde peterselie de helft voor door het gehakt, de helft voor de saus
  • 1 dessertlepel Jonnie Boer Al-Andalus kruiden
  • 1 runderbouillonblokje verkruimeld
  • 50 gram bloem
  • 75 gram paneermeel.
  • 1 ei losgeklopt
  • scheutje becel

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng eerst het paneermeel losjes met het gehakt zodat het paneermeel goed tussen het gehakt zit.
  2. Meng dan het ei, de klein gesnipperde ui, de helft van de knoflook, de helft van de peterselie, de Al-Andalus kruiden en de heel klein gesneden chorizo met het gehakt.
  3. Maak er 8 gelijke ballen van en draai ze even rond in de bloem. (De ballen voelen heel stevig aan, maak je daar geen zorgen om. Ze worden smeuïg genoeg door de chorizo die erin verwerkt zit)
  4. Doe de gepelde tomaat, de andere helft van de chorizo, de rode ui, de rode wijn, de verkruimelde runderbouillonblokjes, de andere helft van de knoflook en de andere helft van de peterselie onderin de slowcooker..

  5. Verhit de becel in een pan en braad de ballen kort en ronddraaiend even aan tot ze bruin zijn aan de buitenkant.
  6. Leg de ballen op het mengsel in de slowcooker en zet 4 uur op low.
  7. Eet smakelijk!

Tips / Opmerkingen

Ik had het gemaakt met knoflookaardappeltjes uit de airfryer (krieltjes in schil 10 minuten voor koken. Mengsel maken van oregano, zeezout, 4 teentjes knoflook en olijfolie, krieltjes mengen met mengsel en 20 minuten op 180 graden in de airfryer) en wat groente (gesneden tomaat, aubergine, ui, paprika en courgette) gemengd met een schepje saus van de ballen gehakt 20 minuten in de airfryer op 180 graden.