Christmaspudding

      Geen reacties op Christmaspudding

 

Christmaspudding

Engelse Kerstpudding met vanille saus

Recept categorie Nagerecht
Extra info Kerst
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

Voor de Christmaspudding:

  • 75 gram roomboter zachte
  • 75 gram wittebroodkruim of paneermeel
  • 100 gram krenten
  • 100 gram rozijnen
  • 80 gram bruine suiker
  • 35 gram gehakte witte amandelen
  • 35 gram sukade
  • 75 gram gekonfijte kersen Amarene kersen
  • 1 citroen Geraspte schil er van
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels whisky

Voor de vanille saus:

  • 1 vanillestokje
  • 100 ml room
  • 300 ml vanillevla
  • 50 gram suiker

Hoe maak ik het klaar?

De Christmaspudding:

  1. Meng boter en broodkruim in een kom. Roer de eieren met de whisky los.
  2. Voeg alle ingrediënten van de Christmaspudding bij elkaar en meng ze goed.
  3. Vul het stoomovenpannetje met het deeg en druk het goed aan.
  4. Knip een stukje vetvrij papier op de maat van het pannetje en dek de pudding ermee af. Zet het pannetje in de stoomoven.
  5. Functie: Stomen
  6. 100 °C, gedurende 2 uur
  7. Laat de pudding afkoelen en zet hem minimaal 48 uur in de koelkast zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.

De vanillesaus:

  1. Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit.
  2. Doe de room met de lege vanillepeul in een 0,6 l stoomovenpannetje en zet het in de stoomoven.
  3. Functie: Stomen
  4. 95 °C, gedurende 10 minuten
  5. Roer het vanillemerg door de vanillevla.
  6. Voeg de suiker toe aan de warme room en roer tot het opgelost is. Meng vervolgens alles door elkaar.