Christmaspudding

      Geen reacties op Christmaspudding

 

Print

Christmaspudding

Engelse Kerstpudding met vanille saus
Categorie Nagerecht
Keyword Kerst
porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

Voor de Christmaspudding:

  • 75 gram roomboter zachte
  • 75 gram wittebroodkruim of paneermeel
  • 100 gram krenten
  • 100 gram rozijnen
  • 80 gram bruine suiker
  • 35 gram gehakte witte amandelen
  • 35 gram sukade
  • 75 gram gekonfijte kersen Amarene kersen
  • 1 citroen Geraspte schil er van
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels whisky

Voor de vanille saus:

  • 1 vanillestokje
  • 100 ml room
  • 300 ml vanillevla
  • 50 gram suiker

Hoe maak ik het klaar:

De Christmaspudding:

  • Meng boter en broodkruim in een kom. Roer de eieren met de whisky los.
  • Voeg alle ingrediënten van de Christmaspudding bij elkaar en meng ze goed.
  • Vul het stoomovenpannetje met het deeg en druk het goed aan.
  • Knip een stukje vetvrij papier op de maat van het pannetje en dek de pudding ermee af. Zet het pannetje in de stoomoven.
  • Functie: Stomen
  • 100 °C, gedurende 2 uur
  • Laat de pudding afkoelen en zet hem minimaal 48 uur in de koelkast zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.

De vanillesaus:

  • Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit.
  • Doe de room met de lege vanillepeul in een 0,6 l stoomovenpannetje en zet het in de stoomoven.
  • Functie: Stomen
  • 95 °C, gedurende 10 minuten
  • Roer het vanillemerg door de vanillevla.
  • Voeg de suiker toe aan de warme room en roer tot het opgelost is. Meng vervolgens alles door elkaar.