Chupe de camerones

      Reacties uitgeschakeld voor Chupe de camerones

 

Chupe de camerones

garnalensoep uit Peru
Print
Categorie: Soepen, Zeevruchten
Keuken: Peruaanse keuken
porties: 6
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 1 gesnipperde ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels tomatensaus
  • 6 koppen visbouillon (van koppen en graten en daarna gezeefd)
  • 1/2 kop groene erwten
  • 1/2 kop jonge maïs
  • 2 grote aardappelen geschild en in blokjes gesneden
  • 1 theelepel zout
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel marjolein of oregano
  • 1 pakje roomkaas of kwark (90 gr)
  • 2 koppen melk
  • 24 grote diepvries garnalen (ontdooid, gepeld en de rugstreng verwijderd)
  • 4 losgeklopte eieren
  • 6 kleine gebakken visfilets

Bereidingswijze

  • Laat de olie heet worden in een soeppot of pan en fruit de ui en knoflook tot ze mooi bruin zijn.
  • Haal de knoflook eruit.
  • Voeg de tomatensaus, visbouillon, erwten, maïs, aardappelen, zout, chilipoeder en marjolein (of oregano) toe.
  • Breng het aan het sudderen en laat het 20 minuten zacht koken.
  • Klop de roomkaas of kwark tot ze zacht is en doe ze steeds roerend beetje bij beetje bij de soep.
  • Doe er al roerend de melk bij, breng het zacht aan de kook en voeg de garnalen toe.
  • Laat het 3 minuten sudderen en neem dan de pot of pan van het vuur.
  • Roer geleidelijk 2 koppen hete soep bij de losgeklopte eieren.
  • Giet het eimengsel terug in de soep en laat die al roerend op laag vuur opnieuw heet worden.
  • DE SOEP MAG NIET MEER KOKEN!!!! (Anders gaan de eieren schiften).
  • Leg een stuk gebakken visfilet in elke soepkom en schep de soep over de vis.