Chupe de camerones

      Reacties uitgeschakeld voor Chupe de camerones

 

Chupe de camerones

garnalensoep uit Peru

Recept categorie Soepen, Zeevruchten
Keuken: Peruaanse keuken
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 gesnipperde ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels tomatensaus
  • 6 koppen visbouillon (van koppen en graten en daarna gezeefd)
  • 1/2 kop groene erwten
  • 1/2 kop jonge maïs
  • 2 grote aardappelen geschild en in blokjes gesneden
  • 1 theelepel zout
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel marjolein of oregano
  • 1 pakje roomkaas of kwark (90 gr)
  • 2 koppen melk
  • 24 grote diepvries garnalen (ontdooid, gepeld en de rugstreng verwijderd)
  • 4 losgeklopte eieren
  • 6 kleine gebakken visfilets

Hoe maak ik het klaar?

  1. Laat de olie heet worden in een soeppot of pan en fruit de ui en knoflook tot ze mooi bruin zijn.
  2. Haal de knoflook eruit.
  3. Voeg de tomatensaus, visbouillon, erwten, maïs, aardappelen, zout, chilipoeder en marjolein (of oregano) toe.
  4. Breng het aan het sudderen en laat het 20 minuten zacht koken.
  5. Klop de roomkaas of kwark tot ze zacht is en doe ze steeds roerend beetje bij beetje bij de soep.
  6. Doe er al roerend de melk bij, breng het zacht aan de kook en voeg de garnalen toe.
  7. Laat het 3 minuten sudderen en neem dan de pot of pan van het vuur.
  8. Roer geleidelijk 2 koppen hete soep bij de losgeklopte eieren.
  9. Giet het eimengsel terug in de soep en laat die al roerend op laag vuur opnieuw heet worden.

  10. DE SOEP MAG NIET MEER KOKEN!!!! (Anders gaan de eieren schiften).

  11. Leg een stuk gebakken visfilet in elke soepkom en schep de soep over de vis.