Ciabatta met kruiden

      Geen reacties op Ciabatta met kruiden

 

Ciabatta met kruiden
Print

Ciabatta met kruiden

Categorie Brood
Keuken Italiaanse keuken
porties 1 brood
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

oor het ciabattadeeg :

  • 475 gram bloem
  • 11 gram zout
  • 21 gram gist
  • 30 ml olijfolie
  • 125 ml water lauwwarm
  • 125 ml melk lauwwarm

Voor de vulling:

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 15 ml olijfolie
  • 4 el dille vers en fijngehakt
  • 4 el peterselie vers en fijngehakt
  • 4 el basilicum vers en fijngehakt
  • 4 el bieslook vers en fijngehakt
  • 1 ei
  • 1 el crème fraîche
  • Zout en peper
  • Roggebloem

Apparaat

Hoe maak ik het klaar:

  • Meng de melk, het water en de verbrokkelde gist tot een papje.
  • Meng bloem, zout, olie en gistmengsel met deeghaak tot een soepel deeg.
  • Dek het deeg met een vochtige theedoek af en laat ongeveer 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  • Voor de vulling: pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Fruit de ui en knoflook in de olie aan.
  • Meng de ui en knoflook in een kom samen met de kruiden, ei, en crème fraîche.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Kneed het deeg nogmaals even door en rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een rechthoek van circa 30 x 40 cm.
  • Bestrijk het deeg met het kruidenmengsel.
  • Laat hierbij rondom een rand van 2 cm vrij.
  • Rol de rechthoek vanaf de smalle kant op.
  • Leg de rol op de bakplaat en laat deze op kamertemperatuur 30 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.
  • Verwarm de oven voor op 180°C Hetelucht Plus.
  • Stand: Hetelucht plusTemperatuur: 180°C
    Inschuifniveau: 60 cm oven 2e van onderen en 45 cm oven 1e van onderen
    Baktijd: 30 - 35 minuten
  • Laat het brood afkoelen.