Ciabatta met kruiden

      Geen reacties op Ciabatta met kruiden

 

Ciabatta met kruiden

Recept categorie Brood
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 1 brood
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

oor het ciabattadeeg :

  • 475 gram bloem
  • 11 gram zout
  • 21 gram gist
  • 30 ml olijfolie
  • 125 ml water lauwwarm
  • 125 ml melk lauwwarm

Voor de vulling:

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 15 ml olijfolie
  • 4 el dille vers en fijngehakt
  • 4 el peterselie vers en fijngehakt
  • 4 el basilicum vers en fijngehakt
  • 4 el bieslook vers en fijngehakt
  • 1 ei
  • 1 el crème fraîche
  • Zout en peper
  • Roggebloem

Apparaat

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng de melk, het water en de verbrokkelde gist tot een papje.
  2. Meng bloem, zout, olie en gistmengsel met deeghaak tot een soepel deeg.
  3. Dek het deeg met een vochtige theedoek af en laat ongeveer 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  4. Voor de vulling: pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  5. Fruit de ui en knoflook in de olie aan.
  6. Meng de ui en knoflook in een kom samen met de kruiden, ei, en crème fraîche.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Kneed het deeg nogmaals even door en rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een rechthoek van circa 30 x 40 cm.
  9. Bestrijk het deeg met het kruidenmengsel.
  10. Laat hierbij rondom een rand van 2 cm vrij.
  11. Rol de rechthoek vanaf de smalle kant op.
  12. Leg de rol op de bakplaat en laat deze op kamertemperatuur 30 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.
  13. Verwarm de oven voor op 180°C Hetelucht Plus.
  14. Stand: Hetelucht plus

    Temperatuur: 180°C

    Inschuifniveau: 60 cm oven 2e van onderen en 45 cm oven 1e van onderen

    Baktijd: 30 - 35 minuten

  15. Laat het brood afkoelen.