Ciabattacrostini met rauwe ham en kruidige perensalsa

      Geen reacties op Ciabattacrostini met rauwe ham en kruidige perensalsa

 

Ciabattacrostini met rauwe ham en kruidige perensalsa

Recept categorie Broodjes
Keuken: Italiaanse keuken
Totaal tijd 20 minuten
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 ciabattabroodjes met walnoten
  • 1 limoen
  • 1 grote rijpe peer geschild en in blokjes
  • 2 eetlepels walnootolie
  • 1 eetlepel bieslook fijngeknipt
  • 2 eetlepels verse basilicum / in reepjes
  • versgemalen zwarte peper
  • pimentpoeder
  • 100 g rauwe parma ham of serrano ham

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil 1 grote rijpe peer en snijd hem in kleine blokjes.
  2. Meng de peer in een kom met het sap en de rasp van 1 limoen of een
  3. halve sinaasappel, 1 eetlepel walnootolie, 1 eetlepel fijngeknipte
  4. bieslook en 2 eetlepels verse basilicum in reepjes en breng de salsa op smaak met
  5. zout, versgemalen zwarte peper en een snufje pimentpoeder.
  6. Snijd 100 g rauwe (parma of serrano) ham in brede repen.
  7. Snijd 2 ciabattabroodjes met walnoten in plakjes, bestrijk ze met walnootolie
  8. en rooster ze in een hete grillpan knapperig met mooi bruine strepen.
  9. Schep op elke crostini een lepel perensalsa en drapeer er enkele repen ham op