Ciabattacrostini met rauwe ham en kruidige perensalsa

      Geen reacties op Ciabattacrostini met rauwe ham en kruidige perensalsa

 

Ciabattacrostini met rauwe ham en kruidige perensalsa

Recept printen
Recept categorie: Broodjes
Land van herkomst: Italië
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2 ciabattabroodjes (met walnoten)
  • 1 limoen
  • 1 grote rijpe peer (geschild en in blokjes)
  • 2 eetlepels walnootolie
  • 1 eetlepel bieslook (fijngeknipt)
  • 2 eetlepels verse basilicum (/ in reepjes)
  • versgemalen peper
  • pimentpoeder
  • 100 g rauwe parma ham (of serrano ham)

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil 1 grote rijpe peer en snijd hem in kleine blokjes.
  • Meng de peer in een kom met het sap en de rasp van 1 limoen of een
  • halve sinaasappel, 1 eetlepel walnootolie, 1 eetlepel fijngeknipte
  • bieslook en 2 eetlepels verse basilicum in reepjes en breng de salsa op smaak met
  • zout, versgemalen zwarte peper en een snufje pimentpoeder.
  • Snijd 100 g rauwe (parma of serrano) ham in brede repen.
  • Snijd 2 ciabattabroodjes met walnoten in plakjes, bestrijk ze met walnootolie
  • en rooster ze in een hete grillpan knapperig met mooi bruine strepen.
  • Schep op elke crostini een lepel perensalsa en drapeer er enkele repen ham op