Cider punch voor de Kerst

      Reacties uitgeschakeld voor Cider punch voor de Kerst

Cider punch voor de Kerst

Recept categorie Dranken
Keuken: Engelse keuken
Extra info Kerst, Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 8 suikerklontjes
  • 2 citroenen
  • ¼ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • ¼ theelepel gemalen specerijen
  • zout, naar smaak
  • 2,5 dl brandewijn
  • 2,5 dl rum
  • 4 dl kokend water
  • 5 dl cider
  • 1 schijfje ananas

Hoe maak ik het klaar?

Voor hen, die ook eens met een echte Engelse punch kennis willen maken, volgt hier een uitstekend recept.

  1. Wrijf 8 klontjes suiker over twee grote citroenen om zoveel mogelijk van die geurige, vluchtige olie op te nemen.

  2. Leg de klontjes dan in een schone pan met 1/4 theelepel gemalen kaneel, 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat en gemalen kruidnagelen en een flink puntje zout.

  3. Doe erbij: 2,5 dl brandewijn en 2,5 dl rum en 4 dl kokend water.

  4. Verwarm de kom en zeef het sap van de twee citroenen erin.

  5. Verwarm dit mengsel maar laat het niet aan de kook komen en zeef het dan door een doek in de kom.

  6. Meng er vervolgens nog 1/2 liter goede witte landwijn door, bij voorbeeld vlierbloem a , kruisbes a , rabarber of appelwijn, bij voorkeur een mousserende wijn.

  7. Serveer met een dobbelsteentje ananas in elke kom.