Citroendrumsticks

      Reacties uitgeschakeld voor Citroendrumsticks

 

Citroendrumsticks

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ Warme hapjes
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 12 drumsticks
  • zout
  • peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel citroen
  • 2 eetlepels peterselie
  • enkele tabasco

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de drumsticks in ruim water met zout 10 minuten voor, zodat het vlees ook van binnen goed gaar wordt en laat ze daarna 10 minuten afkoelen.
  • Roer een marinade van de olie, het citroensap en de citroenrasp en doe er daarna de peterselie, de tabasco en peper en zout bij.
  • Schenk de marinade over de drumsticks en laat ze minstens een half uur marineren.
  • Schep regelmatig om.
  • Steek de drumsticks met 3 stuks om en om aan 2 barbecuespiesen en rooster ze op de hete barbecue in ± 10 minuten goudbruin en gaar.
  • Bestrijk de kip tijdens het roosteren regelmatig met de marinade.