Citroengras-kipspiesje

      Reacties uitgeschakeld voor Citroengras-kipspiesje

Citroengras-kipspiesje

Recept categorie Gerecht met Kip
Keuken: Thaise keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 250 gram kipfiletblokjes
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 rode peper zonder zaadjes en fijngehakt
  • 1 bosuitje fijngehakt
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 6 eetlepels sereh (citroengras)
  • olie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Door de spiesen van citroengras zijn deze satés een lust voor het oog. 

  2. Maal in een keukenmachine de kipblokjes samen met knoflook, rode peper, bosuitje, vissaus en paneermeel tot een egaal mengsel. 

  3. Verdeel het kipgehakt in 6 gelijke porties. 

  4. Verwijder de buitenste harde bladeren van de stengels sereh. 

  5. Kneed om het dikke gedeelte van elke stengel sereh een portie gehakt tot een langwerpig worstje van ca. 6 centimeter lang. 

  6. Bestrijk het gehakt met olie en rooster de spiesjes in 7-8 minuten in een hete grillpan of onder de ovengrill rondom bruin en gaar.