Citroengras-kipspiesje

      Reacties uitgeschakeld voor Citroengras-kipspiesje

Citroengras-kipspiesje

Recept printen
Recept categorie: met kip
Land van herkomst: Thailand
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 250 gram kip
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 rode peper (zonder zaadjes en fijngehakt)
  • 1 bosuitje (fijngehakt)
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 6 eetlepels sereh ( citroengras )
  • olie

Hoe maak ik het klaar:

  • Door de spiesen van citroengras zijn deze satés een lust voor het oog. 
  • Maal in een keukenmachine de kipblokjes samen met knoflook, rode peper, bosuitje, vissaus en paneermeel tot een egaal mengsel. 
  • Verdeel het kipgehakt in 6 gelijke porties. 
  • Verwijder de buitenste harde bladeren van de stengels sereh. 
  • Kneed om het dikke gedeelte van elke stengel sereh een portie gehakt tot een langwerpig worstje van ca. 6 centimeter lang. 
  • Bestrijk het gehakt met olie en rooster de spiesjes in 7-8 minuten in een hete grillpan of onder de ovengrill rondom bruin en gaar.