Citroennasi met gebakken ei

      Reacties uitgeschakeld voor Citroennasi met gebakken ei

Citroennasi met gebakken ei

Recept printen
Recept categorie: met rijst
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. 
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. 
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan. 
  • Laat de rijst zonder deksel koud worden, geregeld omscheppen. 
  • Boen ondertussen de citroen onder de koude kraan schoon. 
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten ca. 3 minuten. 
  • Rasp de schil van de citroen boven de groenten en schep de citroenschil erdoor.  
  • Snijd de citroen doormidden. 
  • Voeg de afgekoelde rijst en de kruidenmix toe aan de groenten. 
  • Knijp de halve citroenen over de rijst uit en roerbak ca. 5 minuten. 
  • Schep de nasi uit de wok en houd deze afgedekt warm. 
  • Zet de wok terug op het vuur en laat de wok goed heet worden. 
  • Voeg een scheutje olie toe en bak hierin de 4 eieren. 
  • Bestrooi de eieren met wat zout en wat peper. 
  • Schep de citroennasi op 4 warme borden. 
  • Leg op elk bord een gebakken ei. 

Tips / Opmerking

Serveertip: Zet Conimex Ketjap en Sambal op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen.
Variatietip: Voeg met het citroensap ook 75 g hamreepjes of uitgebakken spekjes toe. Bestrooi de nasi met wat gebakken uitjes.