Citroentaart met eiwitschuim

      Reacties uitgeschakeld voor Citroentaart met eiwitschuim

Citroentaart met eiwitschuim

Recept categorie Taart
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 100 gram mix voor Appel-kruimeltaart (pak à 390 g, Koopmans)
  • 25 gram koude roomboter
  • ¼ losgeklopt ei
  • 25 gram boter
  • 3 eieren
  • 15 gram bloem
  • 250 gram suiker
  • 15 gram maïzena
  • 100 ml citroensap
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • muntblaadjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak van de mix met de koude roomboter en losgeklopt ei volgens de gebruiksaanwijzing een beslag.

  2. Vet een springvorm (18 cm) in.

  3. Rol het deeg uit en bekleed de bodem en de rand van de vorm ermee.

  4. Prik het deeg in en zet de vorm afgedekt ca. 20 minuten in de koelkast.

  5. Verwarm de oven voor op 200C.

  6. Bekleed het deeg met bakpapier en verdeel er een steunvulling over.

  7. Bak het deeg midden in de oven ca. 15 minuten.

  8. Verwijder de steunvulling en het bakpapier en bak het deeg nog ca. 10 minuten.

  9. Laat het deeg in de vorm buiten de oven afkoelen.

  10. Zet de oven op 220C.

  11. Snij de boter met 100 g suiker, maïzena, citroensap en citroenrasp in een pan.

  12. Voeg 150 ml water toe.

  13. Klop dit tot een glad mengsel en verwarm totdat het gat binden. (ca. 2 minuten)

  14. Haal de pan van het vuur en klop geleidelijk de boter en de dooiers door het citroenmengsel.

  15. Roer ca. 2 minuten boven een matig vuur tot het mengsel weer gaat binden.

  16. Klop de eiwitten bijna stijf en voeg geleidelijk al kloppend de rest van de suiker toe tot het eiewit gaat glanzen.

  17. Verdeel het lauwwarme citroenmengsel over de bodem en verdeel het eiwit erover.

  18. Maak met een scherp mes pieken in het eiwit.

  19. Bak de taart in ca. 8 minuten lichtbruin.

  20. Garneer met de muntblaadjes.