Citroentaart met eiwitschuim

      Reacties uitgeschakeld voor Citroentaart met eiwitschuim

Citroentaart met eiwitschuim

Recept printen
Recept categorie: Taart
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 100 gram mix voor Appel-kruimeltaart ((pak à 390 g, Koopmans))
  • 25 gram roomboter
  • ¼ ei
  • 25 gram boter
  • 3 ei
  • 15 gram bloem
  • 250 gram suiker
  • 15 gram maïzena
  • 100 ml citroensap
  • 1 eetlepel citroen
  • munt

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak van de mix met de koude roomboter en losgeklopt ei volgens de gebruiksaanwijzing een beslag.
  • Vet een springvorm (18 cm) in.
  • Rol het deeg uit en bekleed de bodem en de rand van de vorm ermee.
  • Prik het deeg in en zet de vorm afgedekt ca. 20 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200C.
  • Bekleed het deeg met bakpapier en verdeel er een steunvulling over.
  • Bak het deeg midden in de oven ca. 15 minuten.
  • Verwijder de steunvulling en het bakpapier en bak het deeg nog ca. 10 minuten.
  • Laat het deeg in de vorm buiten de oven afkoelen.
  • Zet de oven op 220C.
  • Snij de boter met 100 g suiker, maïzena, citroensap en citroenrasp in een pan.
  • Voeg 150 ml water toe.
  • Klop dit tot een glad mengsel en verwarm totdat het gat binden. (ca. 2 minuten)
  • Haal de pan van het vuur en klop geleidelijk de boter en de dooiers door het citroenmengsel.
  • Roer ca. 2 minuten boven een matig vuur tot het mengsel weer gaat binden.
  • Klop de eiwitten bijna stijf en voeg geleidelijk al kloppend de rest van de suiker toe tot het eiewit gaat glanzen.
  • Verdeel het lauwwarme citroenmengsel over de bodem en verdeel het eiwit erover.
  • Maak met een scherp mes pieken in het eiwit.
  • Bak de taart in ca. 8 minuten lichtbruin.
  • Garneer met de muntblaadjes.