Clafoutis met venkel en tomaat

      Reacties uitgeschakeld voor Clafoutis met venkel en tomaat

 

Clafoutis met venkel en tomaat

Recept printen
Recept categorie: Taart
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 10
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 venkelknol
  • 1 eetlepel boter ( of margarine)
  • 350 gr. tomaat
  • 35 g olijven (met knoflook)
  • 1 blikje ansjovis
  • 3 ei
  • 2 snufjes zout
  • 65 g bloem
  • 2.5 dl melk
  • theelepel oregano

Materialen:

Hoe maak ik het klaar:

voorbereiden

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Venkel schoonmaken en in blokjes snijden.
  • In pan boter verhitten.
  • Venkel ca. 5 minuten bakken, af en toe omscheppen, deksel op pan zetten en venkel in ca. 15 minuten gaarstoven. Intussen tomaatjes wassen, schoonmaken en in vieren snijden.
  • Olijven in plakjes snijden.
  • Ansjovisfilet op keukenpapier laten uitlekken.
  • Ovenschaal invetten met boter, bodem met bakpapier bekleden.
  • Venkel, tomaat en olijven over bodem van schaal verdelen.
  • Eieren boven kom breken en met zout loskloppen.
  • Bloem zeven en lepel voor lepel door eieren kloppen.
  • Met melk scheutje voor scheutje tot glad beslag kloppen.
  • Oregano en versgemalen peper erdoor kloppen. Beslag over groenten schenken, ansjovisfilets erover rangschikken.
  • Clafoutis in midden van oven in ca. 45 minuten gaar bakken.
  • In vorm laten afkoelen.

Bereiden

  • Clafoutis uit vorm nemen en met scherp mes in 16 puntjes snijden.