Clafoutis van peren met kastanjepuree

      Geen reacties op Clafoutis van peren met kastanjepuree

Clafoutis van peren met kastanjepuree,

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
Porties 6 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • créme fraiche
  • madeleines
  • 750 gr peren geschild in dunne schijven
  • 75 gr boter gesmolten
  • 125 gr basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 2,5 dl melk
  • 75 gr bloem
  • zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 blik kastanjepuree

extra nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Schijfjes peer in ovenschaal schikken.
  3. Boter, suiker, eieren, eidooier, melk, bloem en zout tot glad mengsel kloppen.
  4. Mengsel over peren schenken.
  5. Clafoutis ± 40 minuten in midden van oven bakken.
  6. Iets laten afkoelen.
  7. Bestrooien met vanillesuiker en lauwwarm serveren.
  8. Geef er kastanjepuree, créme fraiche en madeleines bij.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.