Clubsandwich van gegrilde parelhoen, scampi en yoghurtdressing

      Geen reacties op Clubsandwich van gegrilde parelhoen, scampi en yoghurtdressing

 

Clubsandwich van gegrilde parelhoen, scampi en yoghurtdressing

Recept categorie Broodjes, Voorgerecht
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 2 parelhoenfilets of scharrelkipfilets
  • 8 zoutwaterscampi maat 16-20
  • 6 sneetjes bruinbrood diagonaal gehalveerd
  • 50 gram rucola
  • 75 gram geschaafde Parmezaanse kaas
  • Een halve rode paprika in blokjes
  • 1 theelepel dragon gehakt
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 1 knoflookteen gehakt
  • Olijfolie
  • Peper en zeezout
  • 6 bamboespiesjes van ca 15 cm

Voor de tapenade:

  • 1 aubergine gewassen en in kwarten gesneden
  • 30 gram ontpitte groene olijven fijngehakt
  • 1 knoflookteen gehakt
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Citroensap

Voor de yoghurtdressing:

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • En halve eetlepel mayonaise
  • 100 ml kreeftensoep uit blik
  • 1 eetlepel peterselie gehakt
  • 1 banaansjalot gesnipperd
  • Peper en zout

Apparaat

  • Stoomoven

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm een grillpan voor. Leg de parelhoen of kipfilet plat op de snijplank, leg uw hand er plat op en snijd er in de lengterichting 2 dunne plakken van. Grill een ruitmotief op de plakken en leg ze vervolgens in een stoomovenpan met gaatjes.
  2. Functie: Stomen Temperatuur: 85 ºC Duur: 5 minuten
  3. Leg de paprikablokjes in een stoomovenpan met gaatjes.
  4. Functie: Stomen Temperatuur: 100 ºC Duur: 1 minuut
  5. Laat de blokjes afkoelen met meng ze met een beetje olijfolie, dragon, peper en zout.
  6. Leg de halve sneetjes brood op het ovenrooster en schuif het rooster in het midden van de voorverwarmde oven.
  7. Functie: Hetelucht Plus Temperatuur: 200 ºC Duur: 6 minuten
  8. Voor de auberginetapenade legt u de auberginestukken in een stoomovenpan met gaatjes.
  9. Functie: Stomen Temperatuur: 100 ºC Duur: 2 minuten
  10. Laat de auberginestukken afkoelen en schraap het vruchtvlees met een lepel van de schil.
  11. Meng het met de knoflook en de olijven in de keukenmachine en breng op smaak met peper, zout, citroensap en eventueel olie.
  12. Voor de yoghurtdressing mengt u de yoghurt, mayonaise en de kreeftenfond op de hand en roer er een gladde dressing van.
  13. Voeg peterselie en sjalot toe en breng verder op smaak met peper en zout.
  14. Leg de scampi in een laagje olie met knoflook in een dichte stoomovenpan.
  15. Functie: Stomen Temperatuur: 95 ºC Duur: 8 minuten
  16. Bestrijk de sneetjes toast met de tapenade en bouw de sandwich als volgt op:
  17. Toast, plakje parelhoen, uienringen, toast, rucola, 2 scampi, Parmezaanse kaas, paprika en eindig met een sneetje toast.
  18. Steek er een bamboespies van boven naar onder doorheen.
  19. Garneer het bord met de yoghurtdressing en wat paprikablokjes.