Clubsandwich van gegrilde parelhoen, scampi en yoghurtdressing

      Geen reacties op Clubsandwich van gegrilde parelhoen, scampi en yoghurtdressing

 

Clubsandwich van gegrilde parelhoen, scampi en yoghurtdressing

Recept printen
Recept categorie: Broodjes/ Voorgerecht
Porties: 4
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 2 kip
  • 8 zoutwaterscampi (maat 16-20)
  • 6 sneetjes bruinbrood (diagonaal gehalveerd)
  • 50 gram rucola
  • 75 gram Parmezaan
  • paprika (in blokjes)
  • 1 theelepel dragon (gehakt)
  • 1 rode ui (in ringen gesneden)
  • 1 knoflook (gehakt)
  • Olijfolie
  • peper & zout
  • 6 bamboespiesjes van ca 15 cm

Voor de tapenade:

Voor de yoghurtdressing:

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • En halve eetlepel mayonaise
  • 100 ml kreeftensoep uit blik
  • 1 eetlepel peterselie (gehakt)
  • 1 banaansjalot (gesnipperd)
  • peper & zout

Apparaat

  • Stoomoven

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm een grillpan voor. Leg de parelhoen of kipfilet plat op de snijplank, leg uw hand er plat op en snijd er in de lengterichting 2 dunne plakken van. Grill een ruitmotief op de plakken en leg ze vervolgens in een stoomovenpan met gaatjes.
  • Functie: Stomen Temperatuur: 85 ºC Duur: 5 minuten
  • Leg de paprikablokjes in een stoomovenpan met gaatjes.
  • Functie: Stomen Temperatuur: 100 ºC Duur: 1 minuut
  • Laat de blokjes afkoelen met meng ze met een beetje olijfolie, dragon, peper en zout.
  • Leg de halve sneetjes brood op het ovenrooster en schuif het rooster in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Functie: Hetelucht Plus Temperatuur: 200 ºC Duur: 6 minuten
  • Voor de auberginetapenade legt u de auberginestukken in een stoomovenpan met gaatjes.
  • Functie: Stomen Temperatuur: 100 ºC Duur: 2 minuten
  • Laat de auberginestukken afkoelen en schraap het vruchtvlees met een lepel van de schil.
  • Meng het met de knoflook en de olijven in de keukenmachine en breng op smaak met peper, zout, citroensap en eventueel olie.
  • Voor de yoghurtdressing mengt u de yoghurt, mayonaise en de kreeftenfond op de hand en roer er een gladde dressing van.
  • Voeg peterselie en sjalot toe en breng verder op smaak met peper en zout.
  • Leg de scampi in een laagje olie met knoflook in een dichte stoomovenpan.
  • Functie: Stomen Temperatuur: 95 ºC Duur: 8 minuten
  • Bestrijk de sneetjes toast met de tapenade en bouw de sandwich als volgt op:
  • Toast, plakje parelhoen, uienringen, toast, rucola, 2 scampi, Parmezaanse kaas, paprika en eindig met een sneetje toast.
  • Steek er een bamboespies van boven naar onder doorheen.
  • Garneer het bord met de yoghurtdressing en wat paprikablokjes.