Cock-a-leekie

      Reacties uitgeschakeld voor Cock-a-leekie
Print

Cock-a-leekie

Categorie Gerecht met Kip, Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 750 gr kippenbouten
  • 30 gr boter
  • 50 gr rijst
  • 1 kruidenbuiltje voor kip
  • 1 stukje foelie
  • 8 gedroogde gewelde pruimen (Pruneaux)
  • 500 gr prei
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Stroop het vel van de kippenbouten.
  • Verhit de boter in een ruime pan en bak de kippenbouten rondom bruin.
  • Schenk er 7 dl water bij en breng dit aan de kook.
  • Zet het vuur laag en schep er met een schuimspaan het schuim af.
  • Voeg de rijst, het kruidenbuiltje, de foelie en peper en zout toe en kook de kip in ± 40 minuten zachtjes gaar.
  • Voeg na 25 minuten de pruimen toe.
  • Maak de prei schoon, halveer hem in de lengte en snijd hem in stukken van 5 cm.
  • Neem de kip en de foelie uit de bouillon, haal het vlees van de botten, pluk het vlees in stukjes en voeg het met de prei aan de bouillon toe.
  • Kook de bouillon nog 2 minuten en breng de soep op smaak met nog wat peper en zout.