Cocktail de moules à la milanaise

      Reacties uitgeschakeld voor Cocktail de moules à la milanaise

Cocktail de moules à la milanaise

(Milanse mossel cocktail)

Recept categorie Gerecht met fruit, Zeevruchten
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 kg mosselen
  • 4 mooie blaadjes sla
  • dl mayonaise
  • cayennepeper
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • cognac
  • peterselie
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de mosselen schoon.

  2. Pers de citroen uit.

  3. Doe de mosselen, citroensap en wat peper in een grote pan.

  4. Kook de mosselen op een hoog vuur onders chudden tot ze open zijn.

  5. Haal ze uit de pan en verwijder de schelpen laat afkoelen.

  6. Werk een scheutje cognac door de mayonaise.

  7. Was de sinaasappel en snij 2 schijven uit het midden en pers de rest uit.

  8. Meng 2 eetlepels sap door de mayonaise.

  9. Breng op smaak met cayennepeper.

  10. Leg in elke coupe een blaadje sla.

  11. Leg er wat mosselen op en schenk er wat saus over.

  12. Was de peterselie en hak fijn.

  13. Strooi wat over de mosselen.

  14. Garneer met een half partje sinaasappel.

  15. Serveer met geroosterd brood en boter.