Cocktail fruit rand met eiwitschuim voor de Kerst

      Reacties uitgeschakeld voor Cocktail fruit rand met eiwitschuim voor de Kerst

 

Cocktail fruit rand met eiwitschuim voor de Kerst

Recept printen Pin
Recept categorie: Gebak
Land van herkomst: Engeland
Dieët / Speciale gelegenheid: Kerst/ Vegetarisch
Porties: 12 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 180 gram boter
  • 180 gram suiker
  • 3 ei
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 450 gram fruit (cocktail)
  • 90 gram biggareaux
  • 90 gram oranjesnippers
  • 60 gram geschaafde amandelen
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 500 gram poedersuiker
  • 2 ei ((eiwit))
  • 1 citroen
  • 1 angelica
  • 50 gram biggareaux

Hoe maak ik het klaar:

  • Klop de boter met de suiker tot room, sla er een voor een de eieren door; doe er wat bloem bij als het mengsel gaat schiften.
  • Zeef de bloem, de bakpoeder en de kruiden, schep dit door het eimengsel en roer de vruchten en de melk erdoor.
  • Vet de ring in en bestrooi hem met bloem, schep het cakemengsel erin en bak de cake bij 175 graden gedurende 1 uur 45 a 2 uur.
  • Laat de cake afkoelen op een metalen rooster.
  • Bestrijk de buitenkant met het eiwit of de gezeefde abrikozenjam, zodat het vet uit de cake niet in het schuim kan trekken en het doen verkleuren.
  • Eiwitschuim: klop de eiwitten en de poedersuiker heel luchtig en wit en klop er het citroensap door. 
  • Bestrijk de hele cake ermee en maak er punten op om een sneeuweffect te verkrijgen, Dit gaat het beste met de punt van een mes.
  • Garneer de ring met de bigarreaux en de angelica.