Colcannon

      Geen reacties op Colcannon
Print

Colcannon

Iers eenpanssavooiekoolgerecht
Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Keuken Ierse keuken
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 750 gr savooiekool
  • 2 middelgrote uien
  • 2 eetlepels reuzel
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 3/8 liter vleesbouillon
  • 2 dl room
  • 50 gr boter
  • 200 gr rookspek zonder zwoerd in plakken
  • 30 gr verse bieslook

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen gaar.
  • Maak intussen de kool schoon en snijd deze in dunne reepjes.
  • Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
  • Verhit de reuzel in een ruime pan, fruit daarin op laag vuur de koolreepjes en de ui ± 2 minuten en strooi er zout en peper over.
  • Druk de aardappelen door de pureeknijper en voeg ze bij de groenten in de pan.
  • Voeg de room en de boter toe en meng alles.
  • Breng Op smaak met zout en peper.
  • Rol de spekplakjes op, zet ze met een cocktailprikker vast en bak ze in een pan met anti-aanbaklaag op matig vuur krokant.
  • Was de bieslook en snijd deze fijn.
  • Schep het koolgerecht in een schaal, strooi er de bieslook over en leg de spekrolletjes erop.