Colcannon

      Geen reacties op Colcannon

Colcannon

Iers eenpanssavooiekoolgerecht

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Keuken: Ierse keuken
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 750 gr savooiekool
  • 2 middelgrote uien
  • 2 eetlepels reuzel
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 3/8 liter vleesbouillon
  • 2 dl room
  • 50 gr boter
  • 200 gr rookspek zonder zwoerd in plakken
  • 30 gr verse bieslook

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen gaar.
  2. Maak intussen de kool schoon en snijd deze in dunne reepjes.
  3. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
  4. Verhit de reuzel in een ruime pan, fruit daarin op laag vuur de koolreepjes en de ui ± 2 minuten en strooi er zout en peper over.

  5. Druk de aardappelen door de pureeknijper en voeg ze bij de groenten in de pan.
  6. Voeg de room en de boter toe en meng alles.
  7. Breng Op smaak met zout en peper.
  8. Rol de spekplakjes op, zet ze met een cocktailprikker vast en bak ze in een pan met anti-aanbaklaag op matig vuur krokant.

  9. Was de bieslook en snijd deze fijn.
  10. Schep het koolgerecht in een schaal, strooi er de bieslook over en leg de spekrolletjes erop.