Compleet menu met aardappelen, groenten en zalm

      Geen reacties op Compleet menu met aardappelen, groenten en zalm

Compleet menu met aardappelen, groenten en zalm
Print

Compleet menu met aardappelen, groenten en zalm

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis
porties 8
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 1 kg geschilde of geschrapte krieltjes of aardappelen in de schil zoals amandines of rozeval
  • 800 gram worteltjes
  • 500 gram broccoli roosjes
  • 8 zalmmootjes van ongeveer 150 gram
  • 1 bosje dille
  • Zwarte peper uit de molen

Voor de saus:

Hoe maak ik het klaar:

Aardappelen:

  • Je kunt er voor kiezen om aardappels te schillen of aardappels in de schil te koken (zoals amandines of roseval).
  • Het lekkerst is om de aardappelen eerst te koken en daarna met grof zeezout uit de molen te bestrooien.
  • Je kunt ook zeezout met kruiden gebruiken.

Groenten:

  • Snijd de worteltjes in plakjes van een halve centimeter.
  • In dit geval kunnen de worteltjes en broccoli in dezelfde stoomovenpan.

Zalm:

  • Vet de stoomovenpan waarin de zalm gestoomd wordt in met een klein beetje olie. Hiermee zorg je ervoor dat de zalmmoot gemakkelijk uit de pan gehaald kan worden. Eiwitten kunnen zich vastzetten in de perforaties van de pan en hierdoor kunnen de moten breken. Bestrooi de zalm met een beetje zwarte peper uit de molen en leg er wat takjes dille op. De smaak van de dille zal op een milde manier smaak afgeven aan de zalm.

Witte-wijnsaus:

  • Je kunt uiteraard nog een sausje maken voor de vis.
  • Kook de wijn, azijn, ui en de tijm tot er een derde van over is.
  • Doe de room erbij en laat nog 5 minuten inkoken.
  • Schenk de saus door een zeef.
  • Verwarm de saus voor het serveren en klop er met een garde de boterklontjes doorheen. Serveer de saus direct.

Bereidingstips

  • Het hele menu wordt bereid zonder enige toevoeging van vetstoffen.
  • Ook de groenten zijn puur van smaak, zonder zout. Super gezond dus!