Consommé double (dubbele bouillon)

      Geen reacties op Consommé double (dubbele bouillon)

 

Consommé double (dubbele bouillon)

Recept categorie Gerecht met vlees, Soepen, Voorgerecht
Bereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 Uren 20 minuten
Totaal tijd 5 Uren 35 minuten
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 200 gram soepvlees
  • 500 gram schenkel met been
  • 1 ui
  • selderijgroen
  • tijm
  • lavas
  • boter
  • 2 jeneverbessen
  • 2 liter water

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snij de schoongemaakte groenten, behalve de ui, in stukken.

  2. Prik de kruidnagel in de ui.

  3. Smelt wat boter en voeg vlees, kruiden en groenten, zonder knoflook toe en laat 10 minuten zachtjes koken.

  4. Voeg dan de kleingesneden knoflook toe en laat nogmaals 10 minuten koken.

  5. Brng het water aan de kook en voeg toe.

  6. Laat alles minstens 5 uur trekken.

  7. Ontvet de bouillon.

  8. Zeef het door een neteldoekselap en laat afkoelen.

  9. Meng de eiwitten, gesneden groenten en kruiden en biefstuk tot een smeuige massa voor het klaren.

  10. Roer door de koude bouillon en laat onder af en toe roeren zachtjes aan de kook komen.

  11. Laat nog een uur trekken en zeef weer door de doek.