Consommé met kruidenflensjes

      Reacties uitgeschakeld voor Consommé met kruidenflensjes

 

Consommé met kruidenflensjes

Recept categorie Soepen
Keuken: Belgische keuken
Porties 4
Auteur Cor Kevenaar

Wat gaat er in?

  • 4 liter consommé van kalfsvlees
  • 1/2 prei in heel kleine dobbelsteentjes versneden (3mm)
  • 1 selderstengel in heel kleine dobbelsteentjes versneden (3mm)
  • 1 wortel in heel kleine dobbelsteentjes versneden 3mm
  • 1/2 ui in heel kleine dobbelsteentjes versneden (3mm)

Voor de kruidenflensjes :

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel bloem
  • 10 cl. melk
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 3 eetlepels gehakte kruiden bieslook, dille, kervel en dragon

Hoe maak ik het klaar?

  1. Warm de consommé op
  2. Breek de eieren, klop ze samen met de bloem en de melk tot een schuimige massa en voeg er de fijngehakte kruiden aan toe.
  3. Bak de flensjes lichtjes in een pan en snijd ze in fijne reepjes.
  4. Blanceer de fijn gesneden groentjes.
  5. Doe in leeuwenkopjes een soeplepel geblanceerde groentjes.
  6. Schep er de kokende consommé op.
  7. Voeg er de in reepjes gesneden flensjes bij.
  8. Strooi er nog een beetje gehakte peterselie op als garniering.