Consommé met kruidenflensjes

      Reacties uitgeschakeld voor Consommé met kruidenflensjes

 

Consommé met kruidenflensjes

Print
Categorie: Soepen
Keuken: Belgische keuken
porties: 4
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 4 liter consommé van kalfsvlees
  • 1/2 prei in heel kleine dobbelsteentjes versneden (3mm)
  • 1 selderstengel in heel kleine dobbelsteentjes versneden (3mm)
  • 1 wortel in heel kleine dobbelsteentjes versneden 3mm
  • 1/2 ui in heel kleine dobbelsteentjes versneden (3mm)

Voor de kruidenflensjes :

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel bloem
  • 10 cl. melk
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 3 eetlepels gehakte kruiden bieslook, dille, kervel en dragon

Bereidingswijze

  • Warm de consommé op
  • Breek de eieren, klop ze samen met de bloem en de melk tot een schuimige massa en voeg er de fijngehakte kruiden aan toe.
  • Bak de flensjes lichtjes in een pan en snijd ze in fijne reepjes.
  • Blanceer de fijn gesneden groentjes.
  • Doe in leeuwenkopjes een soeplepel geblanceerde groentjes.
  • Schep er de kokende consommé op.
  • Voeg er de in reepjes gesneden flensjes bij.
  • Strooi er nog een beetje gehakte peterselie op als garniering.