Coq au vin met haricot verts

      Reacties uitgeschakeld voor Coq au vin met haricot verts
Coq au vin met haricot verts

Coq au vin met haricot verts

Recept printen Pin
Recept categorie: met kip
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
Van wie is dit recept: Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in:

Voor het bouquet:

  • 1 winterpeen
  • knolselderij
  • 1 ui
  • 1 prei
  • bleekselderij
  • 1 bakje champignons
  • 3 tenen knoflook

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd het overtollige vet weg van de kippendijen.
  • Bestrooi met peper en zout en bak ze om en om bruin in de koekenpan. 
  • De dijen afblussen met rode wijn, doe ze dan in een braadpan en voeg de rest van de wijn toe totdat ze net onder staan. 
  • Laat langzaam doorgaren op een middelhoog vuur en laat de tijm meetrekken.
  • Snijd de groente voor het bouquet in grove stukken en bak het in een koekenpan.
  • Schep de dijen regelmatig om en als ze bijna gaar zijn doe je het bouquet erbij.
  • Maak de haricots verts schoon en kook ze beetgaar. Bak de spekjes knapperig.
  • Als de dijen goed gaar zijn, schep je ze samen met de groente uit het vocht. 
  • Voeg de kippenbouillon toe en kook de jus vervolgens in totdat deze iets dikker begint te worden.
  •  Breng op smaak met peper en zout en voeg een beetje bruine suiker toe.
  • Doe dan de kip en de groente terug in de jus en laat nog een paar minuten doorkoken.
  • Verwarm de haricot verts en spekjes in een koekenpan met roomboter.
  • Serveer de kip met de boontjes en aardappelpuree.