Coq au vin met pruimen

      Reacties uitgeschakeld voor Coq au vin met pruimen

 

Coq au vin met pruimen

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 scharrelkip of 4 kippenbouten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 30 gr boter
  • 100 gr geblancheerde dobbelsteentjes spek
  • 8 sjalotjes
  • 250 gr champignons
  • cognac
  • 200 gr voorgewelde pruimen
  • 1 fles rode wijn
  • 3 teentjes knoflook

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de olie in een braadpan en bak de kip hierin rondom goudbruin.
  2. Neem de kip uit de pan en houd hem in aluminiumfolie warm.
  3. Voeg de boter toe en bak het spek met de gehalveerde sjalotjes en de in vieren gesneden paddestoelen hierin.

  4. Blus met een scheutje cognac.
  5. Leg de kip weer in de pan met de pruimen en de wijn en pers de knoflook hierboven uit.

  6. Breng het geheel in een gesloten pan aan de kook en laat het ± 45 minuten zachtjes pruttelen.

  7. Geef er gebakken krieltjes en groene groenten bij.

Tips / Opmerkingen

Variatie: Vervang de cognac door jenever of brandewijn.