Coq au vin met pruimen

      Reacties uitgeschakeld voor Coq au vin met pruimen

 

Coq au vin met pruimen

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kip (of 4 kippenbouten)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 30 gr boter
  • 100 gr geblancheerde dobbelsteentjes spek
  • 8 sjalotjes
  • 250 gr champignons
  • cognac
  • 200 gr voorgewelde pruimen
  • 1 fles rode wijn
  • 3 teentjes knoflook

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de olie in een braadpan en bak de kip hierin rondom goudbruin.
  • Neem de kip uit de pan en houd hem in aluminiumfolie warm.
  • Voeg de boter toe en bak het spek met de gehalveerde sjalotjes en de in vieren gesneden paddestoelen hierin.
  • Blus met een scheutje cognac.
  • Leg de kip weer in de pan met de pruimen en de wijn en pers de knoflook hierboven uit.
  • Breng het geheel in een gesloten pan aan de kook en laat het ± 45 minuten zachtjes pruttelen.
  • Geef er gebakken krieltjes en groene groenten bij.

Tips / Opmerking

Variatie: Vervang de cognac door jenever of brandewijn.