Coq au vin

      Geen reacties op Coq au vin

 

Coq au vin

Recept categorie Gerecht met gevogelte, Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 4 kippendijen met vel ontbeend
  • 120 gram gerookte spek
  • 250 gram kleine kastanjechampignons
  • 4 stengels bleekselderij
  • 16 stuks zilveruitjes
  • 1 gele winterpeen
  • 1 oranje winterpeen
  • 400 gram krieltjes in de schil
  • Tijm
  • rozemarijn
  • laurier
  • 3 dl rode wijn
  • 3 dl kippenfond
  • Boter om in te bakken

Hoe maak ik het klaar?

  1. Stoom de kippendij 10 minuten voor op Stomen 85 °C.
  2. Was de krieltjes, en schil de wortels en snijd ze in plakken van 1 cm. Snijd de bleekselderij in schuine stukken.
  3. Gaar dit en de champignons voor op Stomen 100 °C totdat het beetgaar is.
  4. Bak de kippendij aan in wat boter en leg vervolgens uit de pan. Voeg het spek en de zilveruitjes toe.
  5. Als deze gekleurd zijn, schep ze dan uit de pan en voeg tijm, rozemarijn en laurier toe.
  6. Blus af met de rode wijn en kippenfond en laat langzaam reduceren.
  7. Voeg nu de kippendij, spek en zilverui weer toe en laat langzaam garen.
  8. Voeg op het laatst de krieltjes en groenten weer toe.
  9. Controleer op smaak.

Tips / Opmerkingen

Door op deze manier aan de slag te gaan met deze maaltijd, kunt u het gemakkelijk voorbereiden. Bovendien wordt door het stomen de smaak en kleur beter behouden.