Coq au vin

      Geen reacties op Coq au vin

 

Coq au vin

Coq au vin

Recept printen Pin
Recept categorie: met gevogelte/ met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 4 kip (ontbeend)
  • 120 gram gerookte spek
  • 250 gram kleine kastanjechampignons
  • 4 bleekselderij
  • 16 stuks zilveruitjes
  • 1 gele winterpeen
  • 1 oranje winterpeen
  • 400 gram krieltjes in de schil
  • Tijm
  • rozemarijn
  • laurier
  • 3 dl rode wijn
  • 3 dl kippenfond
  • boter

Hoe maak ik het klaar:

  • Stoom de kippendij 10 minuten voor op Stomen 85 °C.
  • Was de krieltjes, en schil de wortels en snijd ze in plakken van 1 cm. Snijd de bleekselderij in schuine stukken.
  • Gaar dit en de champignons voor op Stomen 100 °C totdat het beetgaar is.
  • Bak de kippendij aan in wat boter en leg vervolgens uit de pan. Voeg het spek en de zilveruitjes toe.
  • Als deze gekleurd zijn, schep ze dan uit de pan en voeg tijm, rozemarijn en laurier toe.
  • Blus af met de rode wijn en kippenfond en laat langzaam reduceren.
  • Voeg nu de kippendij, spek en zilverui weer toe en laat langzaam garen.
  • Voeg op het laatst de krieltjes en groenten weer toe.
  • Controleer op smaak.

Tips / Opmerking

Door op deze manier aan de slag te gaan met deze maaltijd, kunt u het gemakkelijk voorbereiden. Bovendien wordt door het stomen de smaak en kleur beter behouden.