Coquilles Saint Jacques à la Bretonne

      Reacties uitgeschakeld voor Coquilles Saint Jacques à la Bretonne

Coquilles Saint Jacques à la Bretonne

(Bretonse St Jacobschelpen)

Recept categorie Zeevruchten
Keuken: Franse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 8 Sint Jacobsschelpen
  • 1 theelepel broodkruim
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 theelepel gehakte peterselie
  • 2 dl witte wijn
  • 6 eetlepels melk
  • 1 eetlepel calvados
  • 1 sjalot
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 100 gram boter

Hoe maak ik het klaar?

  1. Hak de uien, sjalot, knoflook en peterselie fijn.

  2. Smelt de helft van de boter in een pannetje.

  3. Bak de sjalot glazig.

  4. Voeg de wijn, calvados erbij en leg de schelpdieren er enkele minuten in.

  5. Haal ze er uit en hou ze warm.

  6. Drenk het kruim in de melk en voeg bij het vocht.

  7. Voeg de peterselie en knoflook toe.

  8. Laat enkele minuten koken onder voortdurend roeren.

  9. Voeg nu de bloem toe en meng er goed door.

  10. Laat nog enkele minuten staan op een laag vuur.

  11. De saus moet nu de consistentie van bechamel krijgen.

  12. Leg de schelpdieren in de schelpen.

  13. Geef er wat saus bij en strooi er wat paneermeel over.

  14. Schenk er wat gesmolten boter bij en laat onder de grill mooi bruin worden.