Coquilles Saint Jacques à la diable

      Reacties uitgeschakeld voor Coquilles Saint Jacques à la diable

Coquilles Saint Jacques à la diable

Recept printen
Recept categorie: Zeevruchten
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 8 Sint Jacobsschelpen
  • paneermeel
  • 3 sjalotjes
  • 1 dessertlepel mosterd
  • 40 gram bloem
  • peterselie
  • 1 borrelglas cognac
  • ¾ dl azijn
  • 1 ei
  • 3 dl visfumet
  • 1 dl witte wijn
  • 60 gram boter
  • 1 takje kervel
  • dragon
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de sjalotjes schoon en hak ze fijn.
  • Doe ze in een pan met de wijn en azijn.
  • Breng aan de kooken laat voor 1/3 inkoken.
  • Verwarm de visbouillon en laat 5 minuten koken.
  • Voeg toe aan de sjalotjes en laat weer iets inkoken.
  • Kneed de boter met bloem tot een beurre manie.
  • Voeg deze onder kloppen beetje bij beetje bij de bouillon zodat een gladde saus ontstaat.
  • Was de kruiden en laat ze even meetrekken met de saus.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Flambeer de saus met de cognac.
  • Droog de schelpdieren goed af.
  • Klop het ei los.
  • Wentel de schelpdieren door het ei en paneermeel.
  • Bak ze in wat olie bruin in ca. 3 minuten.
  • Plaats ze in de schelpen.
  • Schenk er wat saus over en serveer meteen.