Coquilles Saint Jacques à l’Ostendaise

      Reacties uitgeschakeld voor Coquilles Saint Jacques à l’Ostendaise

Coquilles Saint Jacques à l'Ostendaise

(Oostendse St Jacobsschelpen)

Recept categorie Zeevruchten
Keuken: Belgische keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 8 Sint Jacobsschelpen
  • 100 gram champignons
  • 4 schijven truffel
  • visfumet
  • 100 gram grote garnalen
  • dl nantuasaus
  • witte wijn

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pocheer de schelpen enkele minuten in de visfumet met witte wijn.

  2. Laat uitlekken en snij ze in escalopes.

  3. Warm ook de garmalen in de visfumet.

  4. Snij de champignons in schijven en pocheer ze enkele minuten in zout water.

  5. Bedek een bodem van een bord met een lepel nantuasaus.

  6. Schik er de schelpdieren, garnalen en champignons op.

  7. Versier eventueel met een schijfje truffel.