Coquilles Saint Jacques en ragoût

      Reacties uitgeschakeld voor Coquilles Saint Jacques en ragoût

Coquilles Saint Jacques en ragoût

(ragoût van St Jacobsschelpen)
Recept printen
Recept categorie: Saus/ Zeevruchten
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 8 St Jacobsschelpen
  • 75 gram gerookt mager spek (in dunne reepjes)
  • ½ liter visfumet
  • zout
  • peper
  • peterselie (fijngehakt)
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 1 tomaat (ontpit en in blokjes)
  • 1 dl room
  • 50 gram champignons (in vieren)

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de visbouillon in tot 1 dl.
  • Bak het spek in wat boter uit.
  • Voeg het uitje toe.
  • Voeg de prei toe.
  • Voeg tomaat en champignons toe.
  • Laat 5 minuten sudderen.
  • Leg de schoongemmaakte schelpen op een groentebedje en laat 5 minuten warmen.
  • Schep alles uit de pan behalve het vocht.
  • Hou alles warm.
  • Zet het vuur hoog en voeg de ingekookte visfumet toe en laat even aan de kook komen.
  • Voeg de room toe.
  • Leg op de borden een spiegel van saus en drapeer daarop een portie groente- en schelpdierenmengsel.
  • Strooi er beetje gehakte peterselie over.
  • Serveer er stokbrood bij.