Coquilles Saint Jacques en ragoût

      Reacties uitgeschakeld voor Coquilles Saint Jacques en ragoût

Coquilles Saint Jacques en ragoût

(ragoût van St Jacobsschelpen)

Recept categorie Saus, Zeevruchten
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 8 St Jacobsschelpen
  • 75 gram gerookt mager spek in dunne reepjes
  • ½ liter visfumet
  • zout
  • peper
  • peterselie fijngehakt
  • 1 uitje fijngehakt
  • 1 tomaat ontpit en in blokjes
  • 1 dl room
  • 50 gram champignons in vieren

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de visbouillon in tot 1 dl.

  2. Bak het spek in wat boter uit.

  3. Voeg het uitje toe.

  4. Voeg de prei toe.

  5. Voeg tomaat en champignons toe.

  6. Laat 5 minuten sudderen.

  7. Leg de schoongemmaakte schelpen op een groentebedje en laat 5 minuten warmen.

  8. Schep alles uit de pan behalve het vocht.

  9. Hou alles warm.

  10. Zet het vuur hoog en voeg de ingekookte visfumet toe en laat even aan de kook komen.

  11. Voeg de room toe.

  12. Leg op de borden een spiegel van saus en drapeer daarop een portie groente- en schelpdierenmengsel.

  13. Strooi er beetje gehakte peterselie over.

  14. Serveer er stokbrood bij.