Courgette aardappelsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Courgette aardappelsoep

 

Courgette aardappelsoep

Recept categorie Soepen
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 500 gr aardappelen
  • 300 gr courgette
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 4 takjes peterselie
  • 10 sprietjes bieslook
  • 150 gr verse roomkaas met tuinkruiden
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Was de courgette en snijd hem in blokjes.
  3. Doe de aardappel- en courgetteblokjes, 1 liter water en de bouillontabletten in een pan, breng het aan de kook en kook de soep met een deksel op de pan in ± 15 minuten zachtjes gaar.

  4. Neem de pan van het vuur en pureer de blokjes met een staafmixer tot een mooie gladde soep.

  5. Laat afkoelen en zet de pan tot het gebruik afgedekt in de koelkast.
  6. Knip de bieslook en peterselie boven een kopje fijn.
  7. Verwarm de courgette-aardappelsoep in ± 10 minuten zachtjes.
  8. Voeg de verse roomkaas met kruiden toe en laat die al roerend zachtjes smelten.
  9. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Schep de soep in 4 diepe borden en strooi er het kruidenmengsel over.
  11. Serveer er soepstengels bij.