Courgette-ovenschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Courgette-ovenschotel

Courgette-ovenschotel

Print
Categorie: Gerecht met vlees, Ovenschotel
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 1 grote courgette
  • 1 kleine fijngesneden ui
  • 3 eetlepels boter
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels witbroodkruim
  • 2 theelepels marjolein fijngesneden
  • 5 eetlepels bieslook fijngesneden
  • 250 gr rundergehakt
  • zout peper
  • 750 gr vleestomaten in plakjes
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 dl melk
  • 100 gr geraspte Emmentaler

Bereidingswijze

  • Snijd van de courgette in de lengte 18 dunne plakken en snijd de rest fijn.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de ui 5 minuten zachtjes in 1 eetlepel boter.
  • Vermeng de ui met de kappertjes, de eieren, het broodkruim, 1 theelepel marjolein, 2 1/2 eetlepel bieslook, het gehakt, zout en peper.
  • Verdeel het gehaktmengsel over de courgetteplakken en rol de plakken op.
  • Leg de tomaten in een hoge ronde ovenschaal met een doorsnee van 24 cm en strooi er de fijngesneden courgette, 1 theelepel marjolein en zout en peper over.
  • Smelt 2 eetlepels boter, roer de bloem erdoor en laat die 2 minuten garen.
  • Voeg de melk toe en roer tot een gladde saus.
  • Laat de saus 2 minuten koken en breng op smaak met zout en peper.
  • Roer er 50 gr Emmentaler door.
  • Leg de courgetterolletjes op de tomaat, schenk de saus erover en strooi er 50 gr Emmentaler over.
  • Bak het gerecht 45 minuten in het midden van de oven en bestrooi met 2 1/2 eetlepel bieslook.